Mergi direct la conținut »
Familie din Orăștie, intoxicată cu ciuperci otrăvitoare. Un bărbat a murit, soția și fiul său au fost internați în stare gravă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Familie din Orăștie, intoxicată cu ciuperci otrăvitoare. Un bărbat a murit, soția și fiul său au fost internați în stare gravă

Familie din Orăștie, intoxicată cu ciuperci otrăvitoare. Un bărbat a murit, soția și fiul său au fost internați în stare gravă

Familie din Orăștie, intoxicată cu ciuperci otrăvitoare. Un bărbat în vârstă de 51 de ani a murit vineri, în timp ce soția și fiul său se află în stare gravă la spital, după ce au consumat cu toții ciuperci culese din pădure. Reprezentanții DSP Hunedoara avertizează că peste 30 la sută dintre cazurile de intoxicații au fost mortale atât în cazul adulților, cât și al copiilor.

Bărbatul a fost internat marți la Spitalul Județean de Urgență din Deva, alături de soția sa de 49 de ani și fiul acestora de 22 de ani. Cu toții au fost diagnosticați cu gastroenterocolită după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare.

Starea bărbatului s-a agravat, iar medicii au decis să-l transfere la o clinică din Timișoara, unde a murit vineri, notează Ziarul Hunedoreanului.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Hunedoara avertizează că numărul intoxicațiilor cu ciuperci a crescut în acest sezon în urma ploilor care favorizează dezvoltarea ciupercilor otrăvitoare.

Intoxicația cu ciuperci otrăvitoare este considerată una dintre cele mai mari urgențe medicale deaorece o treime dintre cazuri se soldează cu deces atât la adulți, cât și la copii.

„Atragem atenţia populaţiei asupra riscului la care se expun persoanele care consumă ciuperci culese din mediul natural sau cumpărate de la persoane particulare. Având în vedere că este posibilă o evoluţie gravă, uneori letală a bolii, intoxicaţia cu ciuperci trebuie considerată o urgenţă medicală majoră, fiind obligatorie apelarea numărului de urgenţă 112 şi prezentarea imediată într-un serviciu medical de urgenţă”, arată reprezentanţii DSP Hunedoara.

În septembrie 2017, un bărbat de 67 de ani din Iași a murit, după ce a mâncat ciuperci culese din pădure


Citește și FOTOREPORTAJ & VIDEO/ Festival de tatuaje la Neversea 2018. TOP 10 cele mai frumoase desene pe piele


 

Close
Închide
  Close