Mergi direct la conținut »
FBI a plătit hackeri să deblocheze iPhone-ul unuia dintre atacatorii de la San Bernardino
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FBI a plătit hackeri să deblocheze iPhone-ul unuia dintre atacatorii de la San Bernardino

FBI a plătit hackeri să deblocheze iPhone-ul unuia dintre atacatorii de la San Bernardino

Telefonul unuia dintre autoritii atentatului de la San Bernardino a fost deblocat cu ajutorul hackerilor. FBI a apelat la aceștia pentru a reuși să acceseze datele din interiorul aparatului.

Biroul Federal de Investigații nu ar fi avut nicio problemă să deblocheze codul PIN, însă ulterior s-au confruntat cu alte dificultăți. Mai exact, nu au reușit să dezactiveze o funcție a aparatului destinată să șteargă toate datele stocate pe acesta după 10 încercări greșite de a găsi codul de acces, relatează Washington Post, citat de Agerpres. Astfel, cei de la FBI au plătit mai mulți hackeri pentru a-i ajuta cu această problemă.

FBI a anunțat luna trecută că a reușit să deblocheze aparatul, după o dispută lungă cu Apple. Mai exact, compania a refuzat să permită accesul anchetatorilor la datele din aparat sau să le furnizeze codurile personale de utilizator.

Autorii atacului de la San Bernardino, Syed Farook și soția sa Tashfeen Malik, au ucis 14 persoane la 2 decembrie după care au fost uciși de poliție.

Foto: EPA

Close
Închide
  Close