Mergi direct la conținut »
11 ani de închisoare pentru femeia din Hunedoara care și-a lăsat copiii să ardă de vii în casă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > 11 ani de închisoare pentru femeia din Hunedoara care și-a lăsat copiii să ardă de vii în casă

11 ani de închisoare pentru femeia din Hunedoara care și-a lăsat copiii să ardă de vii în casă

Femeia din Uricani, județul Hunedoara, care și-a lăsat copiii să ardă de vii în casă, după ce a plecat să-și ia băutură și i-a încuiat pe aceștia în locuință, și-a primit pedeapsa. A fost condamnată la 11 ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorilor și distrugere din culpă. 

Cazul în care a fost găsită vinovată Alina Nadia Ardeleanu a șocat o țară întreagă, iar după 6 luni de proces, femeia din cauza căreia trei copilași și-au pierdut viața, mistuiți de flăcări, și-a primit pedeapsa. 11 ani, 5 luni și 20 de zile de închisoare după și-a încuiat în casă copiii și a plecat să își cumpere băutură, lăsându-și micuții pradă flăcărilor.

S-a întâmplat în iunie 2015. Incendiul a izbucnit după ce femeia a aprins o lumânare, pe care a lăsat-o neglijent într-un colț, apoi a plecat de acasă pentru a-și cumpăra băutură. Acasă au rămas cei trei copii minori, pe care i-a încuiat în locuință. Lumânarea s-a răsturnat, casa a fost cuprinsă de flăcări, iar cei trei copii nu au avut nicio șansă să scape.

Anchetatorii au stabilit că femeia a prevăzut posibilitatea ca lumânarea lăsată aprinsă să se răstoarne și să aprindă locuința, însă a plecat fără să ia nicio măsură de siguranță. În plus, atunci când a văzut casa cuprinsă de flăcări, nu a acționat în niciun fel pentru a salva viața copiilor ei. Potrivit vecinilor, martori la cumplita scenă, femeia era prea beată pentru a puta reacționa în vreun fel. Cei trei copilași, de 1, 8 și 10 ani, și-au pierdut viața. Al patrulea copil al ei a scăpat cu viață pentru că în momentul incendiului, plecase de acasă la o rudă, scrie Gazeta de dimineață.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal


Citește și: EXCLUSIV / Boureanu l-a ”adoptat” pe colegul său de celulă. Ronnen Herșcovici și-a găsit tăticul după gratii


Alina Nadia Ardeleanu a fost cercetată inițial și pentru omor calificat, însă a scăpat ulterior de această acuzație. Astfel, ea a trebuit să răspundă în fața magistraților pentru rele tratamente aplicate minorilor și pentru distrugere din culpă.

În afara condamnării de peste 11 ani de închisoare, femeii i s-a interzis dreptul de a fi tutore sau curator, pe o durată de 5 ani, iar magistraţii au mai dispus prelevarea de la inculpată a probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Baza Naţională de Date Genetice Judiciare. Ardeleanu mai are de plată 52.000 de lei drept daune civile, precum şi 7000 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Dezicia luată de Judecătoria Petroșani nu este definitivă și poate fi atacată prin apel.

A doua condamnare

Alina Nadia Ardeleanu mai are o condamnare, cu suspendare, după ce a sechestrat și abuzat un băiețel. Fapta s-a petrecut în mai 2013, când polițiștii din Uricani au fost alertați de un bărbat care a povestit că fiul concubinei sale a fost sechestrat în locuința femeii și agresat fizic. Sub pretextul să o ajute să care niște sticle, Alina Nadia Ardeleanu l-a băgat pe micuțul de numai 7 ani în casă și i-a aplicat o corecție fizică, acuzându-l că i-ar fi lovit fetele.

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112
Recomandări

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112

Femeia a fost condamnată la 3 ani și 4 luni de închisoare, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Alba Iulia, care a dictat o sentință finală de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, Alina Nadia Ardeleanu a fost obligată de magistraţi să meargă la psiholog şi să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Uricani sau în cadrul Primăriei Lupeni, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

FOTO: Gazeta de dimineață


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Sanda Ladoși și șeful său de la circ, Bogdan Stanoevici, ”suspect de apropiați”! Idilă sau strategie de marketing?


 

Close
Închide
  Close