Mergi direct la conținut »
Festival inedit lângă Timișoara, tribut Woodstock. La Codru se dă apă gratis, iar intrarea se plătește... în copaci
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Festival inedit lângă Timișoara, tribut Woodstock. La Codru se dă apă gratis, iar intrarea se plătește… în copaci

La marginea Timișoarei se-ntâmplă la sfârșit de săptămână un festival inedit care aduce tribut celebrului Woodstock. Sunt zile de experiențe multietnice, unde arta, mâncarea, sportul, pacea, iubirea și muzica se împletesc armonios. Codru este un festival non-profit, pentru că intrarea se plătește... în copaci.

De Raluca Diaconu,

Festivalul Codru are loc în perioada 23-25 august la marginea Pădurii Bistra din județul Timiș, chiar la marginea Timișoarei. Artiști din România, dar și de peste hotare vor urca pe cele trei scene ale festivalului.

”Hai la fest”

„Grijile le arunci în tomberonul de reciclabile, iei ghiozdanu-n spate și sari pe șaua bicicletei. Destinația finală o setezi la patru kilometri de Timișoara. La lizieră te întâmpină ritmuri din altă lume și voci din alte vremuri. Lăcustele îți arată drumul către pădure. Urmează-le! În timp ce-ți instalezi cortul, vântul adie printre arbuști, iar soarele ce apune e feliat de frunzele unui copac, spre toată câmpia. Gata. Este vremea. Hai la fest!”, ne îndeamnă organizatorii, care vor să celebreze alături de public 50 de ani de Woodstock, festival care prin mesajul „pace, iubire și muzică” a contribuit la schimbarea într-o lume mai bună.

Cântă Subcarpați, Zdob și Zdub și Timpuri Noi

Cele cinci zone muzicale (world, rock, hip hop, muzică electronică, reggae, cât și ansambluri locale) vor fi înconjurate de activități artistice, precum film sau teatru, cât și de activități distractive, sportive și educative. Zona de copii va bucura zilele celor mici. În plus, o zonă de relaxare și vindecare va restabili ordinea în universurile interioare ale tuturor curioșilor!

Calendarul redeschiderii Europei turistice. Când și ce țări îi așteaptă pe români? Din 3 iunie, Italia primește cetățeni din UE fără carantină
Recomandări
Calendarul redeschiderii Europei turistice. Când și ce țări îi așteaptă pe români? Din 3 iunie, Italia primește cetățeni din UE fără carantină
 

Vor urca pe scena Codru mai multe trupe, atât din România, cât și de peste hotare. Amintim Subcarpați, Zdob și Zdub, Laboratorium Pieśni (POL), Fără Zahăr, Timpuri Noi, Țapinarii, Corbu și Pământ.

Toți participanții vor primi apă gratuit, de la societatea de apă și canal a județului Timiș care a încheiat un parteneriat pentru a distribui apă participanților.

Acces gratuit în ultima zi

Pădurea Bistra se află între Timișoara și comunele Ghiroda, Moșnița Nouă și Bucovăț și a fost grav afectată de furtuna din septembrie 2017, care a ucis cinci oameni în județul Timiș. Organizatorii spun că festivalul s-a născut din dorința de a revitaliza pădurea, astfel că intrarea la Codru se plătește în copaci. Practic, tot ce trebuie să facă participanții pentru a intra în festival este să doneze 50 de lei pentru doi copaci. Astfel, pentru doi copaci donați primesc o inviație pentru câte o zi de festival, iar pentru patru arbori donați (100 lei – n.r.) primesc o invitație pentru două zile. În ultima zi accesul este gratuit. Plantarea se face la toamnă, iar un alt lucru inedit pus la cale de organizatori este că cei care și-au cumpărat invitațiile vor putea da nume puieților plantați.

Cu ajutorul Asociației Pădurea Bistra și a multor oameni cu suflet bun vor fi plantați minimum 6.000 de arbori, pentru susținerea și îmbogățirea arealului Pădurii Bistra.

Close
Închide
  Close