Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO & FOTO / Spectacol în centrul Capitalei, la Festivalul "B-FIT in the street 2018"

VIDEO & FOTO / Spectacol în centrul Capitalei, la Festivalul „B-FIT in the street 2018”

A fost spectacol în centrul Capitalei, la Festivalul "B-FIT in the street 2018", și sâmbătă, 14 iulie. Spectacole mobile, spectacole fixe şi ateliere susţinute de artişti din Danemarca, Slovacia, Spania, Franţa, Italia, Portugalia şi România vor fi organizate la Bucureşti, timp de patru weekenduri, în cadrul celei de a zecea ediţii a Festivalului.

Zeci de bucureşteni au participat vineri, 13 iulie, în Piaţa Universităţii, la deschiderea celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street. Evenimentul intitulat „O poveste românească în Anul Centenarului” se desfășoară în perioada 13 iulie – 5 august.

Deschiderea oficială a fost făcută de trupa de toboşari „Batucada Timba” şi trupa de dansatoare de cabaret „Aquamarine”, ambele formaţii din Spania.

Primul moment al serii a fost urmat de o mini paradă cu artiştii zilei, din care au făcut parte, alături de deschizătorii evenimentului, şi trupa de toboşari „Orange Drummers”, formaţia de pantomimă „Mirror Family” şi trupa de circ mobil „Celebration Parade”, toate din Slovacia.

La finalul mini paradei artiştii s-au oprit şi au avut câteva momente de interacţiune cu publicul, iar cei prezenţi au profitat de ocazie şi au făcut fotografii cu artiştii, au dat mâna şi s-au salut cu aceştia.

Astfel, evenimentul aduce la București patru weekend-uri de spectacole de teatru de stradă, rețeta unui weekend reușit, iar programul primului sfârșit de săptămână, care se desfășoară în puncte centrale din București, include o gamă variată de spectacole mobile, spectacole fixe și ateliere susținute de artiști din Danemarca, Slovacia, Spania, Franța, Italia, Portugalia și România.

Armata s-a răzgândit: familia cu opt copii poate să rămână peste iarnă în cazarma părăsită
Recomandări

Armata s-a răzgândit: familia cu opt copii poate să rămână peste iarnă în cazarma părăsită

Deschiderea oficială a festivalului este programată vineri, 13 iulie, de la ora 19, în Piața Universității, care este și punctul central al ediției aniversare B-FIT in the Street! Toboșari de batucada, dansatoare de cabaret, circari, artiști pe catalige și personaje fantastice dau startul ediției aniversare a B-FIT in the Street! din Piața Universității, după care îi invită pe spectatori la o plimbare în București până târziu în noapte.

Programul primului weekend de festival începe la ora 19, în fiecare zi, cu spectacole mobile în Piața Universității, Piațeta Odeon, Cercul Militar, Teatrul Național și străzile Smârdan, Lipscani și Piața Sfântul Anton din Centrul istoric. Reprezentațiile de stradă durează până la ora 23, cu excepție în seara zilei de sâmbătă, 14 iulie, când programul este extins cu spectacole nocturne și o paradă în centrul orașului.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

Rezervat zilei de 14 iulie, punctul culminant al primului weekend de festival începe de la ora 21:15, în Piața George Enescu, cu premiera mondială a spectacolului de acrobație aeriană Sonics in Wish din Italia.

După spectacol, artiștii prezenți la București pentru primul weekend B-FIT in the Street! pornesc din Piața George Enescu într-o paradă pe Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta și se opresc în Parcul Cișmigiu, unde, de la ora 22:35, începe spectacolul pe apă Water Fools din Franța.

Una dintre premierele ediției din 2018 a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street!, Water Fools transformă lacul Parcului Cișmigiu în scena unui spectacol poetic lăudat în presa din Anglia, Rusia, America, Australia, Singapore și Argentina.

B-FIT in the Street! extinde în 2018 nu doar aria de desfășurare, ci și tipul de spectacole prezente în festival. Una dintre locațiile ediției aniversare B-FIT in the Street!, Parcul Cișmigiu găzduiește în fiecare weekend de festival ateliere și spectacole educative pentru copii.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

În weekendul 13-15 iulie, publicul cel mai tânăr al festivalului este așteptat la Podul de Nuc din Cișmigiu pentru un atelier de percuție și un atelier de pantomimă și actorie pentru cei mici.

O altă premieră a ediției din 2018, Piața Universității găzduiește, timp de două săptămâni, Collective Strings din Danemarca, prima instalație interactivă prezentată în cadrul festivalului de teatru de stradă de la București.

Până pe 29 iulie, instalația din Piața Universității va prinde forme tot mai variate, va fi într-o continuă schimbare în funcție de felul în care bucureștenii și turiștii prezenți la festival aleg să interacționeze cu aceasta.

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendurile 21-22 iulie, 28-29 iulie și 4-5 august. Programul complet se regaseste pe www.fitsb.ro.

Trafic restricționat în Capitală, pentru “B-Fit in The Street”

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), se desfășoară evenimentul cultural artistic “B-Fit in The Street”, în perioada 13 iulie – 05 august 2018, numai în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, în prima sâmbătă și în fiecare sâmbătă / duminică în celelalte săptămâni, între orele 19.00 – 23.00, constând în spectacole de stradă fixe și mobile.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în zilele de 14, 21, 28 iulie 2018 și 4 august 2018, între orele 22.00-22.30, se va restricționa traficul rutier pe Calea Victoriei (tronsonul cuprins între Piața George Enescu și Bd. Regina Elisabeta) și pe Bd. Regina Elisabeta (tronsonul cuprins între Str. Ion Brezoianu și Piața
Universității).

Rute ocolitoare:

– Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Gheorghe Magheru – Bd. Lascăr Catargiu;
– Str. Buzești – Str. Berzei – Splaiul Independenței.

Brigada Rutieră Bucureşti solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

FOTO: Vlad Chirea și Dumitru Angelescu


Citește și: Sectorul construcțiilor începe să se desumfle. Scădere de 1,3% pe primele cinci luni în domeniu


 

Close
Închide
  Close