De Tiberiu Bujdei,

Parada s-a desfășurat pe mai multe străzi din municipiul Suceava și s-a încheiat la Cetatea de Scaun, acolo unde trupa Bucovina a susținut concertul de deschidere a festivalului.

VIDEO: Imagini de la „Parada cu făclii”

La ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală, ce se desfășoară până duminică, participă circa 500 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Ucraina, Slovacia și Republica Moldova.

Aceștia vor recrea atmosfera medievală în Cetatea de Scaun a Sucevei şi în Muzeul Satului Bucovinean din apropiere cu  dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală și multe altele.

Vor fi diverse acrobații, demonstrații cu păsări de pradă, iar tabere de reprezentare vor fi inclusiv în șanțul de apărare al cetății.

Astfel, până duminică, în Cetatea de Scaun a Sucevei, vor fi susținute zeci de spectacole medievale pe zi, de trupe de actori profesionişti şi amatori din ţară.

Citeşte şi:

Operatoare 112 din Vrancea, anchetată după ce i-a spus unei tinere șicanate în trafic că nu are echipaje disponibile: „Asta e legislația. La revedere!”

Mesajul unui șef de inspectorat școlar, la final de mandat: „Am schimbat opt miniștri, unii semidocți fără cultură și educație, alții eroi ai reformei gata să se detoneze”

Raport în cazul Caracal: Anchetatorii au aflat cu cinci ore înaintea intervenției că telefonul de pe care Alexandra a sunat la 112 făcuse în luna mai un apel către numărul lui Dincă

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"
GSP.RO

CTP, reactie dura dupa meciul Simonei: "Greșeli de Djokovic jucând pe stradă cu băieții din Belgrad"

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile