Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Festivalul RomânIA Autentică va avea loc pe 23 și 24 iunie, simultan la Iași, Brașov și Hobița

Festivalul RomânIA Autentică va avea loc pe 23 și 24 iunie, simultan la Iași, Brașov și Hobița

Festivalul RomânIA Autentică va avea loc pe 23 și 24 iunie, simultan la Iași, Brașov și Hobița, în ediţie de Centenar. Așadar, a început numărătoarea inversă pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului RomânIA Autentică, care se va desfăşura de Sânziene, în trei locații simultan.

Ia tradițională românească este promovată și de politicieni. Află cum a ajuns costumul popular să fie admirat în toată lumea…

Festivalul RomanIA Autentică s-a născut din dorinţa de a dezvolta și a readuce în lumina prezentului cultura, arta și valoriile tradiționale românești, de a arăta lumii întregi partea frumoasă a României și anul acesta reuneşte Oltenia, Moldova şi Transilvania în cadrul unui eveniment unic în peisajul românesc.

Îşi vor da mâna creatori şi colecţionari, interpreţi şi dansatori, păstrători de tradiţii şi pasionaţi care se bucură de ceea ce a ştiut să creeze şi să păstreze poporul român. Anul acesta, sunt așteptați peste 100.000 de români să celebreze această sărbatoare a iei, un brand de țară ce constituie o permanentă sursă de inspirație, și care aduce în prim plan folclorul autentic românesc.

Evenimentul este organizat de Asociația Națională a Antreprenorilor, Primăria Municipiului Braşov, Primăria Municipiului Iaşi, Primăria și Consiliul Local Peştişani, Flori de ie, Patronatul Femeilor din Meșteșugărit. Partenerii principali  sunt Instituția Prefectului Județului Brașov, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Coresi, Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu, Școala Populară de Artă Tg. Jiu, EximBank, Dacia Plant, Ansamblul Doina Gorjului.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Prima zi a festivalului RomânIA Autentică este dedicată atelierelor de creație, meşteşugarilor, aceşti păstrători şi continuatori ai valorilor materiale, tezaure vii ale poporului nostru, care duc mai departe măiestria străbunilor şi rafinamentul lor artistic. Alături de meșteșugarii vechi veți avea posibilitatea de a învăța una dintre tehnicile folosite în atelierele de țesut, mărgelit, cusut cu motive tradiționale, încondeiat ouă sau de tors lână, croșetat, olărit, etc.

Cea de-a doua zi a festivalului este rezervată spectacolelor folclorice care se vor desfăşura cu concursul unor artişti prestigioşi.

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus
Recomandări

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus

 

La Iași vor urca pe șcenă interpreți din Republica Moldova și din România: Margareta Clipa, Ionuț Fulea, Mioara Velicu, Ion Paladi, etc. acompaniați de Orchesta Lăutarii, condusă de maestrul Nicolae Botgros, un spectacol prezentat de Laura Cristiana Hulubei.

La Hobița vor urca pe scenă artiştii Ansamblului Doina Gorjului, iar la Brașov scena  se va umple de acorduri fine interpretate de Maria Constantin, Valentin Sanfira, Domnița Iscru, Florin Chilian, etc. Spectacolul se va încheia alături de Țăndărică și Fanfara Zece Prăjini. La fel ca și în edițiile precedente Măriuca Mihăilescu va prezenta cea de a treia ediție a festivalului RomânIA Autentică.

23-24 iunie 2018 sunt datele pe care vă invităm să le consemnaţi în calendarul dumneavoastră, participând la RomânIA Autentică, un proiect născut din dragoste de neam, patrie, artă şi frumos, iniţiat de Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

Hobiţa, Iaşi, Braşov… sunt tot atâtea motive pentru ca participanţii să îşi îmbrace ia, singurul bilet necesar, pentru a participa în 23-24 iunie la o ediţie pusă sub semnul centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, chiar dacă românii nu prea știu ce înseamnă “Centenarul Marii Uniri”.  Totuși, vezi ce au căutat românii pe Google despre Centenarul Marii Uniri.

Mai multe detalii despre Festivalul RomânIA Autentică, pe:

www.romaniaautentica.ro

https://www.facebook.com/www.romaniaautentica.ro/

email: [email protected]


Citește și: Povestea din spatele uneia dintre cele mai bizare sinucideri din Romania. Medicul veterinar care și-a înfipt o seringa în inimă era parior înrăit


 

 

Close
Închide
  Close