MENIU CAUTĂ
02 Aug. 2012 14:05

Fetiţa cu «gâlma» cât un cancer

Distribuie
  • Dacă vrei s-o ajuţi pe Iulia poţi dona bani, pe numele ei, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537 deschis la RBS BANK S.A.

Să te chinuieşti, să încerci, vreme de opt ani, să aduci pe lume un copil, propriul copil, iar acesta să vină, în sfârşit, ca răspuns pentru toată dorinţa şi credinţa cu care ai încercat, poate părea un semn dumnezeiesc. Aşa s-a întâmplat şi cu părinţii Iuliei Fiterău Broştean şi aşa au crezut, probabil, şi ei, când Iulia a venit, în sfârşit, pe lume, într-o zi de mai a anului 2009. Doar că foarte curând destinul a ţinut morţis să-şi ceară tributul, vrând parcă să echilibreze fericirea apariţiei Iuliei cu o nenorocire pe măsură: la câteva zile de la naştere, o gâlmiţă i-a apărut în zona funduleţului. La 4 luni, primele analize păreau optimiste, indicând că ar fi vorba mai degrabă de o tumoare benignă, un fel de pungă de grăsime' acumulată acolo.

Dar în luna martie a acestui an, gâlma a prins puteri noi, mărindu- se şi ajungând la dimensiunile unei portocale. Alte analize, făcute în Oradea, au indicat şi leziuni pe plămâni şi pe vertebre, iar zona uterului şi a ovarelor micuţei era acoperită de masa tumorală. Prea puternic vascularizată, tumoarea n-a putut fi operată în acea fază, dar s-au recoltat probe pentru biopsie. Verdictul a fost dur: tumoare malignă, stadiul IV. S-a trecut imediat la tratamentul prin chimioterapie, în cadrul Spitalului Louis Ţurcanu din Timişoara. Tumoarea s-a micşorat un pic, dar nu cât se spera. Acum, Iulia urmează a treia cură cu citostatice, prin care trece cu greu, date fiind şi efectele secundare ale acesteia. Între timp, doctorii de la Spitalul Universitar din Toulouse, Franţa, au spus că o pot opera pe fetiţă, dar costurile se ridică la aproximativ 15.000 – 20.000 de euro. Mai există o variantă de operaţie, într-un spital din Berlin, dar costurile sunt aproximativ aceleaşi. Iar părinţii Iuliei n-au reuşit să strângă decât 3.000 de euro din toţi banii necesari. Cineva, undeva, poate le va întinde totuşi o mână de ajutor. Iar destinul se va întoarce din nou de partea copilei şi a părinţilor ei, dăruindu-le salvarea visată.

Cum ne poţi contacta

  • Dacă vrei să ajuţi sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro
  • Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro
  • Dacă vrei să donezi: contul Fundaţiei Ringier este RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537 deschis la RBS BANK S.A.
Comentarii