17 Aug. 2017 13:38

Fetița de 10 ani, violată, căreia nu i s-a permis să avorteze, a născut

Distribuie

Fetița de 10 căreia nu i s-a permis să avorteze după viol a născut, joi, o fată sănătoasă. Micuța nu știe ce i s-a întâmplat, scrie BBC News.

O fetiță de 10 ani, care a fost violată în repetate rânduri de o rudă, a născut, joi, într-un spital guvernamental din orașul indian Chandigarh. Atât mama cât și nou-născutul, o fetiță care cântărește 2,5 kilograme, sunt bine.

Fata nu i s-a spus niciodată că este însărcinată și nu știe că a născut.

Fetiței de 10 ani, care a rămas însărcinată în urma unui viol, nu i s-a permis să facă întrerupere de sarcină. Pe data de 28 iulie, Curtea Supremă din India a respins cererea de întrerupere de sarcină făcută de familia fetei, care avea atunci 32 de săptămâni de sarcină. Motivația instanței este că aceasta este într-un stadiu prea avansat al sarcinii și un avort în această fază ar fi prea riscant. Doctorii consultați de magistrați au stabilit că o astfel de intervenție ar pune în pericol viața mamei și au spus că fetusul evoluează bine.

Părinții fetiței au declarat că nu doresc să aibă nimic de-a face cu nou-născutul, astfel că acesta va fi preluat de seriviciile sociale și va fi dat spre adopție.

Specialiștii spun că fata de 10 ani va suferi o formă de traumă mentală și că va fi nevoie de ani de consiliere psihologică pentru a o ajuta să treacă peste.


Citește și: Un profesor român a făcut o descoperire uriașă pentru depistarea cancerului


 

Loading...
Comentarii