De Andreea Radu,

În ceea ce privește cazul de la Galați, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând ca cei care se fac responsabili să fie trași la răspundere, conform legii.

Nu vom accepta ca astfel de situații să se repete vreodată, atitudinea polițiștilor implicați fiind inadmisibilă. Am cerut fiecărui inspector șef de poliție ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activității Inspectoratului, structură cu structură, urmând ca aceasta să facă obiectul analizei imediate de la nivel central, scrie Mihai Fifor, pe Facebook.

De asemenea, ministrul a transmis că așteaptă transparență, onestitate și corectitudine, iar „cei care nu înțeleg importanța și responsabilitatea funcției vor trebui să plece”.

Acțiunile dispuse săptămâna trecută pe linia transportului ilicit de persoane continuă și în aceste zile și primele rezultate încep deja să apară. Am fixat, de asemenea obiective precise pentru structurile MAI în legătură cu începerea anului școlar. Fiecare elev trebuie să se simtă în siguranță, acest subiect urmând să rămână o prioritate a Poliției române, a mai transmis Mihai Fifor.

Scandalul din Galați a izbucnit după ce o femeie a postat pe rețelele de socializare imagini cu o fată plină de sânge pe strada George Coşbuc din Galaţi şi susţine că a oprit o maşină de poliţie pentru a interveni în acest caz.

Înregistrarea video arată că cei doi poliţişti din maşină, unul dintre membrii echipajului fiind femeie, au stat în vehicul, la distanţă de fata rănită, şi abia la insistenţele martorilor au intervenit şi au chemat o ambulanţă care a transportat-o pe minoră la spital pentru îngrijiri.

Surse medicale susţin că minora provine dintr-un centru de plasament şi ar fi fost victima unui viol.  

Foto: HEPTA

Citeşte şi:

O fată de 14 ani din Galați, care tocmai fusese violată, cerea ajutorul în stradă. Un echipaj de poliție nici n-a băgat-o în seamă!

Polițiștii din Galați care nu au ajutat o adolescentă plină de sânge decât după insistențele trecătorilor sunt cercetați disciplinar

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”
GSP.RO

Serena Williamns, devastată după eliminarea de la AO: „O atitudine neprofesionistă!”

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială