Mergi direct la conținut »
Fifor, despre invitarea șefilor Parlamentului, Dragnea și Tăriceanu, la parada de 1 Decembrie: Administrația Prezidențială adresează invitațiile
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Fifor, despre invitarea șefilor Parlamentului, Dragnea și Tăriceanu, la parada de 1 Decembrie: Administrația Prezidențială adresează invitațiile

Fifor, despre invitarea șefilor Parlamentului, Dragnea și Tăriceanu, la parada de 1 Decembrie: Administrația Prezidențială adresează invitațiile

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat luni că, din ceea ce știe, atât Liviu Dragnea, cât şi Călin Popescu Tăriceanu, președinții celor două Camere ale Parlamentului, vor fi invitaţi la parada de Ziua Naţională a României, din 1 decembrie. Anul trecut, Preşedinţia nu a transmis invitaţii către cei doi, pe motiv că au probleme penale. ”În opinia mea, nu a fost un lucru în regulă”, a spus Fifor, precizând că și anul acesta invitațiile vor fi transmise tot de Administrația Prezidențială.

De Valentina Postelnicu,

„Nu aş vrea să comentez ce a fost anul trecut. În opinia mea, nu a fost un lucru în regulă. Eu spun așa, că anul acesta, pe parteneriatul pe care îl avem cu Administraţia Prezidenţială, noi am comunicat Administrației Prezidențiale o listă cu invitaţi. Invitaţiile le adresează, oficial, Administraţia Prezidenţială. Eu sper că vom avea o paradă de Ziua Naţională aşa cum trebuie să fie, un eveniment cu totul şi cu totul deosebit. Din câte am înţeles eu, vor fi invitaţii pentru Camera Deputaţilor, în speţă domnul preşedinte Liviu Dragnea, pentru domnul preşedinte Tăriceanu, la Senat. Nu cred că vom avea probleme din acest punct de vedere”, a spus ministrul Apărării.

Mihai Fifor a precizat că nu Ministerul Apărării se ocupă cu aceste invitaţii oficiale la eveniment.

La parada de 1 Decembrie de anul trecut, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu au fost invitați la eveniment. Președintele Klaus Iohannis a explicat de ce nu a invitat la parada organizată de 1 Decembrie ”persoane cu probleme penale”. Președintele afirma că de Ziua Naţională trebuie date semnale puternice că la vârful statului se promovează curăţenia în politică.

„Ziua Naţională este o zi dedicată unor manifestări foarte vizibile, care vor să sublinieze caracterul statului român de stat unitar, de stat de drept, de stat european şi membru NATO. Prin manifestările de 1 Decembrie nu dorim doar să omagiem trecutul, ci şi să creionăm viitorul României, care se bazează pe valorile UE, ale NATO, iar toate acestea au un punct foarte puternic – statul de drept. Este foarte bine să dăm semnale puternice, lesne de înţeles şi de către cetăţeanul de rând, că la vârful statului se promovează curăţenia în politică”, a declarat preşedintele, răspunzând atunci unei întrebări legate de decizia sa de a nu invita ”persoane cu probleme penale” la parada organizată în 2016 de Ziua Națională a României.


Citește și:

FOTO | O poveste ca-n basme. Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip aniversează 70 de ani de căsnicie: “Cu adevărat îndrăgostită”

Close
Închide
  Close