MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2018 08:38 , de Valentina Postelnicu

Firea cere convocarea de urgență a CExN PSD, pentru a tranșa criza politică: Orice soluție va fi mai utilă pentru țara decât instabilitatea actuală

Distribuie

Gabriela Firea cere convocarea de urgență a Comitetului Executiv Național al PSD, pentru a tranșa criza politică. Primarul General al Capitalei afirmă că orice soluție va reieși din dezbaterea CexN va fi mai utilă pentru țara decât instabilitatea actuală. Reacția primarului Capitalei vine la scurt timp după ce alți doi social-democrați, Cătălin Rădulescu și Dumitru Buzatu, au cerut întrunirea de urgenţă a Consiliul Executiv al PSD. Rădulescu spune că va cere retragerea sprijinului politic pentru echipa formată din colegii noştrii Tudose -Ciolacu, pentru afectarea imaginii partidului, în rândul electoratului PSD.

Următoarea ședință a COmitetului Executiv Național al PSD era programată pentru sfârșitul lunii ianuarie, la Iași, însă tot mai mulți lideri din PSD cer reunirea conducerii partidului imediat, pentru a rezolva situația conflictului declanșat între premierul  Mihai Tudose și ministrul de Interne, Carmen Dan.

După izbucnirea scandalului din MAI, legat de polițistul-pedofil, premierul i-a transmis ministrului Carmen Dan că nu mai poate lucra cu ea, pentru că l-a mințit. Camrne Dan a ieșit într-o conferință de presă, pentru a demonta acuzațiile aduse de Tudose și a anunțat că nu va demisiona din funcție, pentru că a fost nominalizată la șefia MAI de către partid.

Firea: Orice soluție va reieși din dezbaterea CexN va fi mai utilă pentru țara decât instabilitatea actuală

'Privesc și eu cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în viață politică de câteva zile. Nu pot fi indiferentă, chiar dacă sunt preocupată primordial de problemele Capitalei. Observ că motoarele administrației publice centrale și locale au încetinit.. Este o reacție organică la criză politică.
Cei care suntem, încă, responsabili pentru ceea ce se întâmplă cu România trebuie să acționăm urgent în sensul reinstaurării unui climat politic la standarde europene, de profesionalism, rigoare, civilizație, valori comune de respect față de Constituție și legile țării', a scris Firea pe pagina de Facebook.

Ea precizează că 'românii merită ca toate eforturile PSD să se îndrepte către rezolvarea problemelor cu care se confruntă în spitale, școli, nevoia de siguranță a cetățenilor, o infrastructura modernă, iat copiii noștri merită să le garantăm o țara sigură, în care pacea, protecția, și echilibrul social sunt prezente normale în viață lor'.

'De aceea, cred că trebuie să ne întâlnim urgent într-o ședința a Comitetului Executiv Național pentru a tranșa criza politică. Apoi, să ne reîntoarcem urgent la muncă. Orice soluție va reieși din dezbaterea CexN va fi mai utilă pentru țara decât instabilitatea actuală.  Dumnezeu să ne dea tuturor dreaptă judecată și patriotism', mai scrie Firea.

Gabriela Firea a fost printre liderii partidului care nu s-a implicat în confruntarea Dragnea-Tudose de la ultima ședință a Comitetului Executiv Național, când premierul a cerut restructurarea Guvernului. Firea a lipsit de la ședință, la fel ca și alți lideri importanți din partid, precum ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda, liderul filialei Dolj a partidului.

Rovana Plumb: Situația de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua!

Și Rovana Plumb, fostul ministru din Cabinetul Tudose care a demisionat în urma unei crize asemănătoare între Tudose și Dragnea cere convocarea de urgență a forului de conducere al PSD.

'Situația de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua! Fiecare zi care trece într-un astfel de climat este dăunătoare românilor. De aceea, consider că PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN – pentru a tranșa lucrurile și pentru a ne întoarce la o stare de calm și predictibilitate!', a scris Rovana Plumb pe Facebook.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seară, la Vaslui, întrebat despre oportunitatea organizării unui Congres Extraordinar al partidului, că acesta nu se impune „nicidecum'. Tototdată, Dragnea a afirmat că criza din PSD este „mult mai puțin decât se vede'.

'Eu încă sper ca Tudose să rămână prim-ministru. Punct', a spus președintele PSD, la Bacău.

Citește și: Tensiune maximă în PSD: Se cere convocarea de urgență a CEX, pentru retragerea sprijinului politic premierului Tudose

Loading...
Comentarii