„Un alt element foarte important care va intra în vigoare de la data de 1 septembrie este un cont dedicat TVA. Pentru cei care sunteți plătitori de TVA, statul român dorește să reducă evaziunea pe TVA și, în acest moment, în ultimii ani de zile, colectarea de TVA este undeva la 73-74%. Asta înseamnă că pierdem anual undeva între 16 și 20 de miliarde de lei ca și impact. Dorința este ca, de la 1 septembrie acest an, să se creeze un cont separat de TVA care se va numi ‘Split VAT’. Veți avea un cont de unde veți lucra cu TVA-ul atunci când achiziționați sau când faceți plăți, dar din acel cont nu veți putea să retrageți banii. Aceștia vor fi blocați pentru transferul de TVA către furnizor sau către stat. Lucrul acesta este un pas foarte important, este aplicat și în alte țări, urmând să fie introdus și în Marea Britanie și deja aplicat în Polonia de o perioadă scurtă de timp”, a explicat Laufer.


CITEȘTE ȘI: Fiul lui Victor Ponta s-a accidentat grav la un meci de rugby. A suferit un traumatism cranian


Consiliul Național al IMM-urilor în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și cu sprijinul unei băcnci comerciale a organizat, vineri, 30 iunie, conferința „Finanțări pentru IMM-uri și întreprinderi sociale prin programele operaționale”.

Conferința are ca scop prezentarea instrumentelor financiare alocate IMM-urilor și întreprinderilor sociale prin programele operaționale și identificarea mecanismelor de valorificare a acestora, axându-se asupra următoarelor tematici: prezentarea instrumentelor financiare dedicate IMM-urilor, prezentarea instrumentului FEIS, bune practici în valorificarea oportunităților de finanțare europene, propuneri și recomandări de creștere a gradului de absorbție a fondurilor europene și prezentarea Programul Operațional Inițiativa pentru IMM-uri (POIMM).

FOTO: Facebook.com


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Războiul dezinsecției naște situații ciudate în instanță: Țânțarii stau ilegal în București


 

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică