MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Fiscul a trimis 300.000 de notificări pentru plata contribuțiilor de asigurări pe anul 2012

Distribuie

Fiscul a trimis 300.000 de notificări pentru plata contribuțiilor de asigurări pe anul 2012, fiind vizați avocați, notari, contabili, ziariști, persoane fizice autorizate sau pentru cei care închiriază spații ori locuințe, potrivit Profit.ro. ANAF a trimis aceste notificări pentru a evita prescrierea acestora, în contextul în care acestea se prescriu după 5 ani.

Suma pe care Fiscul încearcă să o recupereze pentru anul 2012 este de162,5 milioane de lei, din care 94 milioane lei obligații fiscale neîncasate și 68,5 milioane lei obligații fiscale încasate.

Reamintim, Libertatea a scris recent despre reintroducerea ”aberației fiscale”. Mai exact, începând din 2018 toate profesiile liberale trebuie să completeze o serie de formulare la Fisc în care să își declare veniturile, iar dacă depășesc un anumit plafon trebuie să plătească la stat contribuții de sănătate.

Aceste contribuții de sănătate sunt obligatorii chiar dacă persoana în cauză este angajată în altă parte.

Contribuții la nivelul salariului minim pentru contractele part-time

De asemenea, din vara anului 2017 se plătesc contribuții sociale la nivelul salariului minim pe contractele part-time. Acest lucru face ca în anumite cazuri, cum ar fi cele ale menajerelor sau femeilor de serviciu care au contracte cu asociațiile de bloc, să datoreze la stat mai multe contribuții decât câștigă.

Citește mai multe despre ANAF și Fisc pe Libertatea.

Comentarii