MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

FOTO&VIDEO/ Imagini de la perchezițiile la rețeaua de traficanți de droguri în care e implicat și fiul cel mare al lui Andrei Pleșu

Distribuie

Mihai Pleșu, fiul cel mare al lui Andrei Pleșu, este cercetat într-un dosar de trafic și consum de droguri. Fiul filozofului Andrei Pleșu a fost ridicat vineri dimineața de polițiștii antidrog alături de alte 7 persoane.

În urma unei acțiuni comune a oamenilor legii din Iași și București, au fost găsite 500 grame de canabis, ecstasy și ciuperci halucinogene la cei implicați.

Gruparea de trafic de droguri era urmărită încă de anul trecut. În septembrie 2018, anchetatorii au aflat că mai multe persoane care domiciliază pe raza judeţului Iaşi comercializează droguri de risc – cannabis (skunk) şi droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA). Acestea era vândute către consumatori de pe pe raza municipiului Iaşi cu suma de 60-70 lei/gram.

„De asemenea, s-a reţinut faptul că, o suspectă în cauză comercializează cannabis cu suma 60-70 lei/gram iar în perioada când în municipiul Iaşi se organizează, în incinta unor diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, suspecta se aprovizionează şi cu cantităţi de comprimate ecstasy (MDMA) în vederea comercializării”, au precizat procurorii DIICOT Iași în comunicat.

Unul dintre suspecții din Iaşi s-a deplasat periodic în Bucureşti, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect în cauză, cu diferite cantităţi de droguri pe care mai apoi le-a transportat în municipiul Iaşi, în vederea comercializării.

Suspectul din București ar fi chiar Mihai Pleșu, fiul cel mare al lui Andrei Pleșu, au declarat pentru Libertatea surse judiciare.

Mihai Pleșu (47 de ani), unul din cei doi fii ai lui Andrei Pleșu, este un personaj destul de controversat. În 2017, el a fost criticat vehement după ce și-a făcut un tatuaj pe spate un desen specific grupării mafiote Yakuza, relatează Kanal D.

Mihai Pleșu se ocupă de restaurări de obiecte de artă

Fiul lui Andrei Pleșu, implicat într-un scandal cu droguri

Fiul lui Andrei Pleșu, implicat într-un scandal cu droguri

Opt mandate de percheziție au fost puse în aplicare, vineri dimineață, în București și Iași și mai multe persoane, printre care și fiul filosofului, au fost duse la audieri. Procurorii DIICOT consideră că suspecții cultivau plantele de cannabis.

În urma perchezitiilor, polițiștii au ridicat 500 de grame de canabis, ustensile folosite la cultivare, cântare electronice, grindere pentru mărunțit canabisul, pastile ecstasy și ciuperci halucinogene.

Fratele său, Matei Pleșu, are 46 de ani și o carieră de scriitor, la fel ca și tatăl lui.


Citește și: Procesul de divorț al Antoniei, la final! ”Mai e un termen în Italia, înainte să putem închide la notar, în România”


 

Citește mai multe despre Andrei Pleşu, mihai plesu, DIICOT și Droguri pe Libertatea.

Comentarii