Mergi direct la conținut »
G4Media: Fiul lui Gabriel Oprea a fost angajat pe ascuns la Ministerul Agriculturii, timp de două luni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > G4Media: Fiul lui Gabriel Oprea a fost angajat pe ascuns la Ministerul Agriculturii, timp de două luni

G4Media: Fiul lui Gabriel Oprea a fost angajat pe ascuns la Ministerul Agriculturii, timp de două luni

Gabriel Marin Oprea (23 de ani), fiul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, a fost angajat temporar pe perioada lunilor mai și iunie la Ministerul Agriculturii, au declarat surse din minister, pentru G4Media.ro.

De Dragoș Tănase,

”În perioada 01 mai – 01 iulie 2019, domnul Gabriel Marin Oprea a fost angajat temporar al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, îndeplinind activități specifice privind organizarea de evenimente pe perioada asigurării de către România a Președinției Consiliului UE și implementarea strategiei de organizare comună a pieței conform regulamentelor europene și cadrului legislativ național”

Răspunsul Ministerului Agriculturii, pentru G4media, despre angajare:

La începutul anului, el mai încercase să se angajeze la același minister, dar după ce presa a relatat despre cursul unde s-a înscris Oprea jr., concursul a fost anulat și postul blocat.

Potrivit sursei citate, nu salariul ar fi fost miza angajării lui, ci încercarea tătălui său de a-și maturiza fiul, care era cunoscut mai mult pentru aparițiile sale mondene.

Oprea jr. a obținut un salariu de aproximativ 1.000 de euro/lună și a lucrat în baza unui contract pe perioadă determinată.

Prin urmare, nu avea statut de funcționar public și nu a depus declarații de avere și de interese.

Surse din Ministerul Agriculturii: „Venea când voia”

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii susțin că Gabriel Marin Oprea nu prea venea la muncă.

”A fost angajat pe pile, venea când voia și pleca cu mult timp înainte de terminarea programului. Lucra direct cu secretarul general din minister, Constantin Ilie Aprodu, și el un apropiat al lui Gabriel Oprea”, a explicat o sursă din ministerul Agriculturii, pentru jurnaliștii G4Media.ro, care au precizat că au încercat să obțină o reacție din partea ministrului Agriculturii, Petre Daea, dar acesta nu a răspuns întrebărilor transmise.

FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Close
Închide
  Close