MENIU CAUTĂ
, de Mihaela Barbu

Fiul unui deputat, audiat în dosarul ”şpagă la Bac”. Află despre cine e vorba!

Distribuie

Vineri, imediat după terminarea ultimei probe a Bacalaureatului, zeci de poliţişti au luat cu asalt liceul din Sectorul 5, unde s-a aflat că directoarea Costica Vărzaru, împreună cu o întreagă clică de alţi profesori au strâns bani pentru ”îmblânzirea” supraveghetorilor de la examen. Ancheta autorităţilor este în toi, iar elevii şi părinţii, ba chiar şi unele cadre didactice apar cu declaraţii care mai de care mai fierbinţi.
Chiar fiul unui politician, deputatul Nicolae Păun, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, a mărturisit că ştia şi el că se strâng anumite sume de bani. ”Eu ştiu că s-au dat între 30 de lei şi 100 de lei, bani pentru fondul de protocol. Din aceşti bani ar fi trebuit să se cumpere, chipurile, fursecuri pentru examinatori. Dar de fapt era vorba de sume care ajungeau în felul următor: 30 de lei la supraveghetori şi 100 de lei la şeful comisiei”, a explinat Andreas Păun, fiul politicianului.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat, printr-un reprezentant al său, că în cazul elevilor care au susţinut bacalaureatul la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală nu au fost emise mandate de aducere, ci de citare. În total, 250 de elevi, printre care şi Andreas Păun, vor fi audiaţi, iar vineri, 20 dintre ei s-au prezentat deja la Poliţia Capitalei pentru a fi audiaţi.

Comentarii