„Există multe întrebări fără răspuns legate de moartea tatălui meu”, a declarat Philip Chandler Jr, adăugând că își face griji pentru ce i s-a întâmplat cu adevărat.

Deși autoritățile au declarat că nu există circumstanțe suspecte, iar cauza oficială a morții a fost înregistrată ca accidentală, Chandler Jr spune că tatăl lui era un înotător bun și că poliția și-a schimbat de mai multe ori versiunea asupra modului în care a murit bărbatul.

Inițial, i s-a spus că tatăl lui a suferit un atac de cord în piscină și că avea alcool în sânge. Dar apoi autoritățile au spus că Philip Senior s-a lovit la cap după ce s-a împiedicat de un câine. De asemenea, i s-a mai spus că trupul tatălui a fost descoperit pe jumătate în piscină, pe jumătate înafara ei.

După o vreme, investigatorii au stabilit că bărbatul de 72 de ani a fost găsit plutind cu fața în jos în piscină. El nu avea nicio lovitură la cap și nici nu ar fi fost găsit alcool în sânge.

Suspect a fost și faptul că Chandler Senior a fost incinerat foarte repede după moarte, motivul oficial fiind că era foarte cald afara. Philip Jr a aflat după câteva ore după că tatăl lui fusese incinerat.