MENIU CAUTĂ
13 Sep. 2016 13:25

UPDATE: Florentin Pandele s-a urcat pe catedră, ca să le vorbească elevilor. Cum justifică gestul

Distribuie

Florentin Pandele, primarul comunei Voluntari, a fost protagonistul unei imagini care a făcut senzație pe rețelele de socializare.

 UPDATE:  Florentin Pandele, primarul comunei Voluntari, a simțit nevoia să vină cu precizări după ce imaginea a făcut înconjurul internetului.

M-am urcat cu picioarele pe catedra că erau 2.000 de părinți și copii și nu mă vedea lumea. Așa mi-a dat mie prin cap. Nu aveam acolo nici măcar o scenă. Nu e prima dată când vorbindu-le oamenilor am căutat soluții să mă audă lumea. Este una dintre cele mai mari școli din România, are 2.300 de elevi. Am învățat și eu acolo din clasa a cincea până într-a opta. Era o gălăgie în spate, difuzoarele nu erau foarte performanțe. Și tot vorbeam, gălăgie în spate, am vrut să le transmit și eu câteva mesaje, că mandatul asta e un mandat al calității în învățământ.

Venisem la școală asta puțin dezamăgit de faptul că nu se implică toată lumea de la părinte la elev. Când am ajuns aici și am văzut atâta lume… Dacă puneau măcar jumătate de metru pătrat de scenă. Să mă urc la etajul I și să le vorbesc de acolo, am zis că nu da bine, amintește de alte vremuri. Am luat puțin față de masă, am dat-o la o parte și m-am ridicat pe masă aia. Eram conștient că oamenii poate zic, domne, omul e nebun.

Dar m-am gândit că dacă văd oamenii uite, domne, primarul pe masă, poate mă ascultă ce le spun. Și, de acolo, cu picioarele pe catedra aia, le-am spus următorul lucru: îi rog pe profesori și pe directori să ducă prima data în sălile de clasă părinții să conștientizeze cum arată școală la începutul anului școlar, școli care se repară iar după câteva luni de zile găsim picioarepe pereți, uși rupte, geamuri sparte. Că să poată avea și ei un termen de comparație. Cred eu că i-am pus pe gânduri.

Edilul a mers luni la școală din Voluntari, pentru a susține un discurs la deschiderea noului an școlar. Pentru a vedea mai bine elevii, profesorii și părinții, Pandele s-a urcat pe o catedră, dar nu înainte de a da la o parte fața de masă care acoperea piesa de mobilier.

Fotografia cu primarul din Voluntari cocoțat pe catedră a fost distribuită de jurnalistul Robert Turcescu și s-a viralizat în foarte scurt timp pe Facebook.

florentin pandele

Citește mai multe despre Florentin Pandele și Anul școlar pe Libertatea.

Comentarii