19 Iun. 2017 15:09

Florian Coldea nu merge marți la audieri în comisia care anchetează alegerile din 2009

Distribuie

Fostul director adjunct din SRI Florian Coldea a anunțat că nu va merge marți în comisia care anchetează alegerile prezidențiale din 2009. Acesta a trimis parlamentarilor scrisoare prin care anunță că nu se prezintă la audieri.

Florian Coldea a trimis parlamentarilor care fac parte din comisia care anchetează alegerile din 2009 o scrisoare de două pagini în care susține că prezența sa acasă la Gabriel Oprea, în seara alegerilor, nu a încălcat regulamentele militare aplicabile personalului miltar SRI și nu a afectat în niciun fel conduita sa profesională sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Totodată, fostul director adjunct din SRI susține că nu are cunoștință de vreo faptă care ar fi influențat rezultatul alegerilor din 2009.

„Ca orice cetățean, ocazional am avut și activități cu caracter privat — fără nicio legătură cu atribuțiile mele de serviciu sau care să implice calitatea mea profesională. Menționez că aceste activități, deși private, se supun prevederilor din normele și regulamentele militare aplicabile personalului SRI și nu au afectat în niciun fel conduita mea profesională sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Precizez că în contextul particular al zilei de 6 decembrie 2009, nu am luat cunoștință de niciun fel de date, informații, respectiv fapte sau împrejurări referitoare la posibilitatea afectării rezultatului scrutinului electoral sau cu privire la alte aspecte care fac obiectul activității comisiei”, le-a scris Florian Coldea parlamentarilor, potrivit Digi 24.

Florian Coldea a fost invitat alături de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009.

Comisia de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009 a fost propusă de PSD și ALDE. Solicitarea a venit în urma dezvăluirilor făcute de Dan Andronic legate de noaptea alegerilor și de persoanele aflate în anturajul lui Traian Băsescu. Acesta a scris că a mers, în calitate de consultant politic, în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale în casa lui Gabriel Oprea. Acolo se mai aflau, potrivit lui Andronic, șeful SRI de la momentul respectiv, George Maior, prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, și Laura Codruța Kovesi, la momentul acela procuror general al României. Dan Andronic scria că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi erau preocupaţi, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.

Comentarii