12 Feb. 2018 18:00 , de Valentina Postelnicu

Florian Coldea va fi audiat în comisia SRI; Manda anunță când va fi chemat Liviu Dragnea

Distribuie

Fostul prim-adjunct al şefului SRI, Florian Coldea, a anunțat că dorește să participe la audieri în Comisia parlamentară pentru controlul Serviciului Român de Informații (SRI), data urmând să fie stabilită marţi, a anunțat senatorul PSD Claudiu Manda, preşedintele Comisiei parlamentare.Manda a precizat că și liderul PSD Liviu Dragnea va veni la audieri, imediat după Liviu Maior, Florian Coldea, Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu.

„Urmează să adresăm invitaţia şi să stabilim ziua în care să îl invităm pe domnul Coldea. Am înţeles şi am avut o discuţie cu domnul Coldea. A spus că doreşte să vină la comisie, că doreşte să lămurească toate aceste aspecte şi urmează să stabilim o zi, să trimitem invitaţia oficială şi să îl aşteptăm la comisie”, a spus Claudiu Manda, luni, la Senat.

Manda a precizat că Liviu Dragnea va fi audiat la Comisia SRI, după Liviu Maior, Florian Coldea, Călin Popescu-Tăriceanu şi Traian Băsescu.

Președintele comisiei SRI a  mai anunțat că membrii Comisiei vor analiza dacă „domnul Dragoş”, invocat în emisiunea de duminică seară de la Antena 3 de fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga, are legătură cu SRI.

„Dacă vorbim de practicile procurorilor, nu este de competenţa Comisiei, doar dacă ar fi vorba de ofiţeri SRI. Singurul care are oarecum legătură cu Comisia, din ce am văzut aseară, este domnul Dragoş. Şi să vedem cine este domnul Dragoş, dacă este de la SRI şi cum a fost această colaborare. Concret, atât pot sa spun”, a spus Manda.

„Eu cred că suntem într-o situaţie în care lupta anticorupţie începe să fie decredibilizată prin activităţile acestor procurori. Cred, de altfel, ca ministrul Justiţiei ar trebui, cumva, sa sesizeze Inspecţia Judiciară sau să se autosesizeze să vedem dacă cele spuse acolo, probate aşa cum sunt, sunt autentice şi lucrurile s-au desfăşurat aşa, ar fi un lucru foarte grav”, a mai spus acesta.

Liviu Dragnea va fi audiat, în Parlament, și în scandalul SPP.

Preşedintele Comisiei de apărare a Senatului, Marcel Vela, a anunţat recent că liderul PSD, Liviu Dragnea, este invitat să prezinte săptămâna viitoare în acest for motivele pentru care unii demnitari au renunţat la serviciile SPP.

La audieri vor fi invitați și premierul Viorica Dăncilă, și vicepremierul Paul Stănescu, care a făcut declarații despre șeful SPP. Liviu Dragnea spune că se va prezenta la audieri, dar că se impune înființarea unei comisii de anchetă pe acest subiect.

Citește și: Dăncilă îl cheamă de urgență pe ministrul Tudorel Toader în țară, după scandalul DNA; Acesta este într-o vizită de lucru în Japonia

Loading...
Comentarii