MENIU CAUTĂ

FMI, despre Ordonanța de modificare a Codului Fiscal: „Măsurile ar trebui să aibă un studiu de impact, iar scopul acestora să fie reducerea deficitului”

Distribuie

FMI, despre Ordonanța de modificare a Codului Fiscal. După adoptarea Ordonanței de modificare a Codului Fiscal, reprezentantul Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru România și Bulgaria, Alejandro Hajdenberg (foto), este de părere că toate măsurile fiscale ar trebui să aibă un studiu de impact, iar scopul să fie reducerea deficitului.

„Este foarte important că toate măsurile fiscale să aibă în spate un studiu minuțios de impact, iar scopul lor ar trebui să fie reducerea graduală a deficitelor bugetare, a declarat acesta, pentru Agerpres.

„Așa cum am relevat în raportul publicat pe marginea consultărilor în baza Articolului IV, publicat la începutul acestui an, politica fiscală trebuie să aibă că scop reducerea graduală a deficitului bugetar. Este nevoie de măsuri de consolidare pentru a reduce deficitul până la țintă pe termen mediu de 1,5% din PIB. La fel de important, politica fiscală trebuie să se bazeze pe măsuri de mare calitate. Considerăm că este foarte important ca toate măsurile să fie subiectul unui studiu minuțios de impact și să evite volatilitatea inutilă pentru gospodarii și firme”, a precizat Hajdenberg.

Misiunea FMI a realizat evaluarea anuală a economiei românești în luna martie a acestui an, la București, în bază Articolului IV din Statutul instituției financiare internaționale.

Pe baza informațiilor disponibile la momentul discuțiilor, a fost elaborat un raport al staff-ului FMI, la data de 4 mai 2017, raport care a fost analizat de boardul executiv al FMI, la data de 22 mai.

Guvernul a aprobat, miercuri, 8 noiembrie, prin modificarea Codului fiscal, o serie de măsuri privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit și contribuțiile sociale.

Iată ce prevede Ordonanța de modificare a Codului Fiscal: Apare contribuția asiguratorie pe muncă, de 2,25%, ce va fi plătită de angajator.

FOTO: Facebook.com/ahajdenberg


CITEȘTE ȘI… Președintele Filipine, Rodrigo Duterte, spune că a omorât pe cineva când avea 16 ani


 

Citește mai multe despre Codul Fiscal, FMI, măsuri de siguranță și ordonanta pe Libertatea.

Comentarii