AI, inteligența artificială, este pe buzele tuturor din cauza chatbot-ului ChatGPT. Aplicația oferă răspunsuri elocvente la întrebări care deseori copleșesc oamenii, în câteva secunde. AI provoacă furori nu numai în dialogurile bazate pe text. 

Până de curând, Avery a descris chiar și ce tip de cameră a folosit pentru a fotografia modelele („un Nikon D810 cu 24 – obiectiv de 70 mm“). Dar vinovăția a început să crească pe măsură ce popularitatea lui creștea.

„Contul meu de Instagram a explodat din octombrie”, a explicat Avery. „Este locul în care am postat portrete generate de inteligență artificială. Probabil 95% dintre adepți mei nu și-au dat seama. Am dorit să clarific acest lucru”, a precizat Avery.

„Obiectivul inițial” a fost „a păcăli cu ajutorul inteligenței artificiale și apoi să scriu un articol despre asta”, susține, acum, Avery.

Fiecare imagine de pe pagina sa este însoțită de o poveste-fake.

Avery a cerut scuze, într-o tentativă de a deveni „curat”, dar a subliniat că „înșelăciunea a făcut întotdeauna parte din fotografie, încă de la început“.

„O dezvăluie oamenii care poartă machiaj în fotografii. Și ce ziceți de chirurgia estetică? Fiecare fotografie comercială de modă este foarte photoshopată, inclusiv corpurile celebrități de pe coperțile revistelor”, a declarat el.

„Arta generată de AI, mai sinceră”

În acest sens, conchide Avery, arta generată de AI poate fi „mai sinceră”. Cu excepția a două imagini de pe pagina sa de Instragram, niciuna dintre fotografii nu este autentică. 

Pentru „creațiile” sale, el a folosit software-ul Midjourney, un instrument de sinteză a imaginilor bazat pe inteligență artificială.

Recent, o fotografie creată de inteligența artificială a câștigat un concurs reputat din Australia, fără ca organizatorii să-și dea seama că imaginea e falsă. Autorii farsei au dezvăluit ce au făcut și au returnat premiul încasat.

Urmărește-ne pe Google News