Mai multe fragmente osoase ale unor mamuţi au fost descoperite, săptămâna trecută, pe raza comunei Manoleasa din judeţul Botoşani, a declarat, pentru Agerpres, directorul Muzeului Judeţean de Istorie, Aurel Melniciuc.
Potrivit acestuia, oasele, despre care se presupune că au o vechime de peste 20.000 de ani, au fost descoperite în timpul unor lucrări de extragere a pietrişului din albia unui pârâu.
”În comuna Manoleasa, la confluenţa unui pârâiaş cu râul Prut, localnicii au descoperit fragmente osoase aparţinând unor mamuţi datate probabil cu 20.000- 30.000 de ani în urmă. Fragmente de molar, mandibulă cu dinţii specifici mamutului şi un fragment de vertebră, descoperite în urma săpăturilor de extragere a pietrişului în malul apei”, a afirmat Melniciuc.
Imediat după descoperirea fragmentelor osoase, muncitorii au anunţat Primăria Manoleasa, iar funcţionarii au sesizat Direcţia de Cultură Botoşani.
”Am trimis un arheolog la faţa locului, am cules acele resturi de mamut, pe care le vom trimite la Iaşi pentru determinările mai exacte”, a adăugat reprezentantul Muzeului Judeţean de Istorie Botoşani.
În toamna anului 2017, arheologii din Germania susțin că au descoperit un set de dinți vechi de peste 9 milioane de ani care ar putea rescrie istoria.
Citește și: FOTO/ Senatoarea Valentina Petrenko din Rusia a devenit subiect de glume din cauza coafurii sale
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro