Mergi direct la conținut »
A fost vândută cea mai scumpă sticlă de whisky din istorie
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

A fost vândută cea mai scumpă sticlă de whisky din istorie

O sticlă rară de whisky Macallan s-a vândut, vineri, cu 1,1 milioane de dolari la Hong Kong. Aceasta este cea mai mare sumă cu care a fost cumpărată voredată, la o licitație, o sticlă de whisky.

Anterior de vânzarea de 1,1 milioane de dolari, o altă sticlă de whisky, din aceeași producție, a fost vândută cu 1,01 milioane de dolari. Ambele au fost adjudecate la un preț mai mult decât dublu față de estimările inițiale.

Fiecare mililitru din cele două sticle costă aproximativ 1.500 de dolari, scrie Bloomberg.

Cele două sticle fac parte dintr-o serie limitată de 12 care a fost îmbuteliată în 1986, după 60 de ani de învechire într-un butoi produs de distileria scoțiană.

Recordul anterior a fost stabilit în 2014, tot un whisky Macallan, vechi de 60 de ani, a fost vândut cu 620.000 de dolari la Hong Kong. Totuși, sticla era de opt ori mai mare decât cele vândute acum.

Prețurile acestori băuturi au crescut mult în ultimii ani, pe măsură ce tot mai mulți cumpărători caută sticle rare de whisky single-malt din Scoția, inclusiv de la Dalmore și Port Ellen, dar și din distilerii japoneze, precum Karuizawa și Yamazaki.


CITEȘTE ȘI: Psihologul Libertatea, despre nunta regală din Marea Britanie. “Prințul Harry e primul care își permite să renunțe aproape în totalitate la tradiționalism”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close