De Cătălin Doscaș,

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie-iulie 2017, directorul general al ADP Sector 1, Alin Vieru, prin intermediul subordonatului său Alin Nicolae Stoian, inspector de specialitate în cadrul Serviciul Tehnic, ar fi pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme plata a 10%, reprezentând 1.804.800 de lei, din valoarea unui contract de prestări servicii.

Banii ar fi fost pretinși de Alin Vieru în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea în bune condiții a contractului respectiv. Ulterior, în baza acestei înțelegeri, Alin Nicolae Stoian ar fi primit, pentru directorul general al ADP Sector 1 București, sumele de 13.600 de lei, respectiv 6.800 de lei, reprezentând mita „corespunzătoare” pentru lunile aprilie-iulie 2017, din care și-ar fi însușit cea de-a doua tranșă.

Deoarece suma de 13.600 de lei reprezenta o cincime din suma pretinsă lunar, Alin Vieru i-a spus lui Alin Nicolae Stoian să remită banii, fără nicio explicație, consilierului local Viorel Daniel Chirvasă, se arată în comunicatul procurilor.

Anca Maria Gagu și Viorel Daniel Chirvasă vor fi judecați pentru că, atunci când au fost audiați în dosarul șefului ADP Sector 1, au făcut afirmații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei, în contradicție vădită cu aspectele care rezultau din probatoriul cauzei.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Procurorii anticorupție au încheiat cu Alin Nicolae Stoian un acord de recunoaștere a vinovăției, în sarcina acestuia fiind reținută săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită. În prezența apărătorului ales, Alin Nicolae Stoian a recunoscut faptele și a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală. De asemenea și-a dat acordul cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia.

Dacă judecătorii vor accepta judecarea după recunoașterea faptelor, Alin Nicolae Stoian ar putea primi o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendarea executării, sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.


Citește și:

Fostul primar Marian Vanghelie, audiat la DNA. ”Am venit în calitate de talentat”

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri