De Dragoș Tănase,

Astfel, conform raportului, din adresa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) reiese că încheierea contractului individual de muncă al prof. dr. Radu Deac de către Agenţia Naţională de Transplant nu a respectat prevederile legale în vigoare.

Acesta se putea realiza doar în condiţiile în care exista un concurs/examen pentru ocuparea postului, iar noţiunea de numire cu delegaţie nu are suport juridic prevăzut în Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată.

Comisia de control a constatat faptul că încheierea contractului individual de muncă trebuia făcută între Ministerul Sănătăţii, ca angajator, şi salariatul care deţine funcţia de director executiv al Agenţiei, acesta fiind ordonator terţiar de credite.

De asemenea, în document se arată, la rubrica „Durata contractului”, că aceasta nu a fost completată, făcându-se însă trimitere la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. R/702/26.11.2013, în care se menţionează faptul că Radu Deac a fost numit cu delegaţie „până la revocarea unilaterală din funcţie de către ministrul Sănătăţii sau până la ocuparea postului prin concurs”.

Conform prevederilor Legii nr. 263/2010, republicată, privind Sistemul unitar de pensii publice, „într-o instituţie publică poate fi angajat un pensionar cu contract individual de muncă pe durată determinată”.

Persoanele responsabile, potrivit datelor aceluiaşi raport, sunt „fosta conducere a Agenţiei Naţionale de Transplant”.

Directorul Agenţiei de Transplant, Radu Deac, a fost demis, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declarând atunci la Digi 24 că nu neagă bunele intenţii ale acestuia, dar că a considerat că e nevoie de o chipă nouă în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de transplant.

Citeşte şi:

Ştefania aştepta un transplant de ficat

Pacient mort după un transplant reușit de plămâni. A refuzat medicamentele obligatorii de susținere

Am ars cu toții la Colectiv, dar putem învia din cenușă. Un film despre marile dureri ale societății și eroii necunoscuți care încearcă să le vindece

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații