Mergi direct la conținut »
VIDEO / Fostul fotbalist Mihai Neșu, despre referendum:
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO / Fostul fotbalist Mihai Neșu, despre referendum: "Riscăm să se ajungă la căsătoriile cu televizorul!"

VIDEO / Fostul fotbalist Mihai Neșu, despre referendum: „Riscăm să se ajungă la căsătoriile cu televizorul!”

Mihai Neşu, 35 de ani, fost fotbalist al Stelei, vorbeşte despre tema referendumului din weekend şi îşi argumentează convingerile.

De Eduard Apostol,

Libertatea găzduiește, în această perioadă, puncte de vedere diferite ale ambelor curente de gândire din societate: pro și contra referendum.

Mihai Neşu a rămas acelaşi om senin, în ciuda vitregiilor sorţii. O vilă cochetă, într-un cartier rezidenţial din Oradea, într-o casă străjuită de un gard viu luxuriant, bărbatul de 35 de ani este împăcat cu sine.

„Trăiesc cel mai bun moment al meu. Credinţa în Dumnezeu mă împlineşte şi îmi oferă cea mai mare linişte, niciodată nu m-am simţit mai bine în existenţa mea”, spune Neșu.

Fostul fotbalist e în scaun cu rotile după acel moment negru din 10 mai 2011. Atunci, şi-a fracturat coloana cervicală, după ce un coechipier, Alje Schut, a căzut peste el la un banal antrenament.

Mihăiţă, ce părere ai despre subiectul important al acestei săptămâni, referendumul din weekend? 
– Omul e singura fiinţă de pe pământ care, prin ceea ce face, riscă să-şi producă singur dispariţia. Deşi e singura fiinţă capabilă să judece. Au fost strânse semnături de la trei milioane de români pentru referendum, e o şansă mare să rămânem pe drumul cel bun. Dacă nu se revizuieşte legea asta şi rămâne aşa vagă, o să ajungem să vrem să ne căsătorim cu televizorul, cu maşina de spălat, cu alte alea şi alţi ăia. Doamne fereşte!

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 

Cum se susţine ideea pe care tu o expui, o aperi?
– E lăsat de Dumnezeu ca un bărbat să se căsătorească cu o femeie. Altfel, apar repercusiuni şi se alege praful. Şi de noi, şi de ei, fiindcă noi, oamenii, suntem legaţi unii de alţii. Dragostea lăsată de Dumnezeu nu e cea a celor ce susţin promovarea homosexualităţii, a schimbărilor de gen. Sau să-ţi fie luat copilul de acasă, cum s-a întâmplat în Canada, fiindcă fiind băiat i-ai spus că e băiat şi nu l-ai lăsat să aleagă el ce este. Nişte enormităţi.

– De ce le numeşti astfel? 
– În Evanghelie au mai fost lucruri ce au depăşit măsura şi mila lui Dumnezeu şi s-au sfârşit foarte tragic. Uite în prezent. În Grecia, s-a aprobat căsătoria persoanelor de acelaşi gen şi după puţin timp a picat la ei un incendiu imens. OK, anual la greci sunt incendii, dar n-au fost atât de puternice. Nu e de joacă! Tot ce nu e de la Dumnezeu moare! Nu poţi să-ţi faci poftele la infinit.

Tolo: Cei în fața cărora mă înclin
Recomandări

Tolo: Cei în fața cărora mă înclin

 

„O dovadă de credinţă”

– Vei merge la referendum?
– Clar. O să reuşesc cumva. Şi dacă nu-mi va fi reparată maşina, am o Lancia Voyeger, mă duc prietenii în braţe, aduc toate rampele şi tot merg. Nu zici doar “Da” pentru clarificarea în Constituţie, ci este şi o dovadă de credinţă, dovedeşti că te lupţi pentru Dumnezeu. Altfel, vreţi să vă lepădaţi de Dumnezeu? N-o să fie bine. În afara celor trei milioane de semnatari, cred că vor fi mai mulţi care vor vota pentru a trece în Constituţie, clar, că o căsătorie e legătura dintre un bărbat şi o femeie, nu între soţi, care ar fi interpretabilă.

– Pari foarte aprins de această idee ce a stat la baza referendumului.
– Îmi pare rău când văd că oamenii nu sunt interesaţi să treacă tot prin filtrul lui Dumnezeu. Dacă nu o faci, rişti să te laşi păcălit de gânduri. Uite, îţi citesc două chestii (se ajută de un stick pentru a găsi pe smartphone citatele pe care le va rosti): «Sufletul omului ia decizii de la gânduri, altfel se înşală». Mai exact, nu poţi numi dragoste o relaţie între doi bărbaţi sau două femei. Apoi: «Omul nu a fost clădit spre înclinaţii păcătoase, dar, în urma căderii în păcat, darurile cele bune sădite în sufletul lui s-au prefăcut în patimi. Nevoia de a mânca s-a transformat în lăcomia pântecelui, care duce la boli, apoi nevoia de a bea la beţie, adulterul şi desfrâul izvorâte din dorinţe necuviincioase. Răul ia fiinţă prin neexistenţa binelui!»

Cazul fetei omorâte. Reţeaua de traficanţi de carne vie demantelată în Elveţia a fost eliberată de magistraţii români. Dosarul e de trei ani la DIICOT!
Recomandări

Cazul fetei omorâte. Reţeaua de traficanţi de carne vie demantelată în Elveţia a fost eliberată de magistraţii români. Dosarul e de trei ani la DIICOT!

 

Mihăiţă Neşu are şi o fundaţie ce-i poartă numele: „Ei, cei 115 copii de acolo, mă ajută pe mine, nu eu pe ei! Sper să facem un sediu mai nou, mai încăpător.”

Ce crede Mihai Neșu despre căsătorie și referendum:

  • „E firesc, femeia şi bărbatul sunt singurii care pot întemeia o familie, binecuvântată de Dumnezeu. Doar această comuniune poate perpetua specia. Celelalte sunt doar pofte ale anormalului.”
  • „Eu mă mir cum se gândesc lucruri aberante, sunt chestii făcute fără de Dumnezeu. Sper ca noi, românii, ortodocși, să facem ceea ce trebuie, ceea ce e normal. Trebuie să meargă lumea la referendum, nu vă lăsaţi păcăliţi!”

Referendumul de modificare a Constituţie României va avea loc pe 6 şi 7 octombrie 2018. Iniţiativa „Referendumul pentru familie”, cum mai este recunoscut, are la bază iniţiativa ce vizează înlocuirea sintagmei „între soţi” din articolul 48, alineatul 1 al Constituţiei cu cea „între un bărbat şi o femeie”.

La referendum se va putea vota între orele 7.00 şi 21.00.

Românii care vor participa la referendum vor trebui să răspundă cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.


Citește și:

Biserica din România care nu le impune enoriașilor să meargă la referendum. „Distrage atenţia de la propria corupţie, violare a justiţiei, a nepotismului, ostilităţii”

O televiziune din Franța, documentar despre cum influențează BOR politica și viața socială din România. „Impunându-se ca principala busolă morală a țării”

OAMENI CU PUTERE/ George și Relu, unul gay, celălalt heterosexual, educă noile generații ale României. „Din eșec în eșec în eșec până când vine și succesul”

Close
Închide
  Close