Mergi direct la conținut »
Fostul vicepreședinte ASF Daniel Tudor, reținut în dosarul „Carpatica”
Ştiri Libertatea > Ştiri > Fostul vicepreședinte ASF Daniel Tudor, reținut în dosarul „Carpatica”

Fostul vicepreședinte ASF Daniel Tudor, reținut în dosarul „Carpatica”

George Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a fost reținut, în această dimineaţă, într-un dosar în care este suspectat că a luat 300.000 de euro mită pentru a măslui rezultatele unui control la o companie de asigurări.

De Ana Alexa,

Tudor Daniel George a ajuns joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fi audiat într-un dosar în care este suspectat că a primit 300.000 de euro pentru a schimba rezultatele controlului desfăşurat la Carpatica Asigurări, au declarat, pentru Mediafax surse judiciare.

Daniel Tudor a demisionat în octombrie 2013 din funcţia de vicepreşedinte al ASF, invocând motive personale şi incompatibilitatea între membrii Consiliului ASF şi membrii Parlamentului României, după ce soţia sa a fost aleasă parlamentar. „Din motive personale, am decis să demisionez din funcția actuala, întrucât eu și soția mea am putea fi în situație de incompatibilitate, din punct de vedere juridic”, și-a motivat Tudor demisia.

Fostul vicepreşedinte ASF mai are un dosar penal încă din 2014, atunci când procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Daniel George Tudor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procurorii au arătat că există indicii temeinice potrivit cărora: În perioada mai – iunie 2013, inculpaţii Carabulea Ilie, Mîrzac Marian, Mustăţea Radu, împreună cu alte persoane, au constituit o asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În dosarul „Carpatica” au fost trimiși în judecată, în aprilie 2014, fostul președinte al ASF Dan Radu Rușanu, omul de afaceri Ilie Carabulea și Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF.

Fostul vicepreşedinte ASF era, în 2012, „bugetarul cu cel mai mare salariu din Romania”.

 

Close
Închide
  Close