Mergi direct la conținut »
FOTO | Distracție pe locul în care a fost executat Ceauşescu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO | Distracție pe locul în care a fost executat Ceauşescu

FOTO | Distracție pe locul în care a fost executat Ceauşescu

La 28 de ani de la executarea lui Nicolae Ceauşescu şi a soţiei sale, Elena Ceauşescu, pe locul fostei unităţi militare din Târgovişte se ridică un mall. 

 

Pe 25 decembrie 2017 s-au împlinit 28 de ani de la executarea soțiilor Ceușescu. În anul 1989, TVR anunța că Elena și Nicolae Ceaușescu au fost judecați de un Tribunal Militar Extraordinar. Cei doi au fost condamnați la moarte și le-a fost confiscată averea.

În urma sentinței, cei doi soți au fost executați prin împușcare în după-amiaza aceleiași zile, la Târgoviște, în incinta unei unități militare.

Primarul din Târgovişte a anunțat recent că pe locul fostei unităţi militare se ridică un mall.

„Construcţia va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 70.000 mp, urmând să asigure şi câteva sute de noi locuri de muncă”, a spus edilul Cristian Stan, prezentând şi macheta clădirii.

Acesta va fi primul mall din oraş şi face parte dintr-un plan de regenerare urbană desfăşurat de autorităţile locale, la doi kilometri de centrul oraşului.

Prime Kapital, care are un parteneriat cu sud-africanii de la MAS REI, a fost singura companie care în toamna anului trecut a depus oferte pentru dreptul de superficie asupra terenului destinat noului mall.

Perioada de execuţie a construcției e de doi ani, iar bugetul estimat pentru realizarea investiţiei e de 227 milioane lei (fără TVA).

Terenul şi clădirile fostei unităţi militare din zona Gării Târgovişte sunt acum în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care a întocmit un plan urbanistic al zonei în care se regăsesc stadionul, un parc şi alte construcţii.


Cum vede presa internațională anunțul întâlnirii dintre Donald Trump și Kim Jong-un


 

 

Close
Închide
  Close