MENIU CAUTĂ
17 Sep. 2017 21:28

FOTO & VIDEO | Prăpăd după furtună în Cluj. Imaginile dezastrului, publicate de primarul Emil Boc

Distribuie

Acoperişuri smulse de vânt, copaci căzuţi, drumuri blocate, în timpul furtunii violente din această după-amiază de la Cluj. Situația este critică și în județele Alba și Bihor, unde furtuna a făcut prăpăd.

UPDATE 21:28: Furtuna puternică a făcut ravagii în Cluj. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, a anunțat primarul Emil Boc, care a făcut public un bilanț provizoriu.

În urma vijeliei, 20 de copaci au fost culcați la pământ de vântul puternic. În urma vijeliei, șase mașini au fost distruse, cinci acoperișuri au fost smulse, iar trei cartiere din Cluj au rămas fără curent electric.


După ce a măturat județul Timiș, unde cinci persoane și-au pierdut viața și alte 27 au fost rănite, furtuna a ajuns și la Cluj, producând importante pagube, după ce rafalele de vânt au smuls acoperișuri și au prăbușit mai mulți arbori, fiind blocată și circulația rutieră pe unele artere rutiere, informează Monitorul de Cluj.

Vântul puternic a smuls țigla de pe acoperișurile de case și blocuri, bucățile fiind proiectate pe mai multe autovehicule parcate în apropierea acestora, acestea fiind avariate.

Acoperișul spitalului din Huedin a fost smuls în timpul vijeliei.

Furtuna a distrus acoperișul spitalului din Huedin, județul Cluj
sursa foto: gazetadecluj.ro

De asemenea, mai multe cartiere din Cluj-Napoca au rămas fără curent.

Mai mulţi copaci au căzut pe partea carosabilă şi pe drumurile din judeţul Cluj.

Furtuna a făcut prăpăd în gospodăriile din Alba și Bihor

În urma vântului puternic în județul Alba au fost afectate cel puțin 8 acoperisuri de bloc, foarte mulți copaci au căzut (aproape de 50) pe diferite tipuri de drumuri îngreunând circulația, mai multe auto au fost avariate, fără victime.
DN 1R intre localitățile Horea si Albac si DN 75 intre Girda si Arieseni trafic blocat datorita copacilor cazuti pe carosabil.
Rafalele puternice de vânt au provocat pagube însemnate și în Bihor. Au fost avariate acoperișurile multor clădiri si au fost rupți zeci de copaci.
Din cauza unui copac smuls de vânt și căzut pe șosea circulația e oprită la intrarea în Alesd. Tot la Alesd vântul puternic a smuls acoperișul unul bloc și l-a aruncat peste mai multe mașini, avariindu-le.
Potrivit autorităților din Alba, în județ sunt peste 20.000 de abonați fără electricitate, acestea fiind cea mai gravă avarie din ultimii 15 ani.

Meteorologii au emis un avertisment de furtună puternică valabil pentru după-amiaza zilei de duminică.

Sursa foto: Monitorul de Cluj

Citește mai multe despre cluj și furtuna pe Libertatea.

Comentarii