Mergi direct la conținut »
FOTO ŞOCANT! El e primul român "mâncat" de "drogul-crocodil" | EXCLUSIV
Ştiri Libertatea > Ştiri > FOTO ŞOCANT! El e primul român "mâncat" de "drogul-crocodil" | EXCLUSIV

FOTO ŞOCANT! El e primul român „mâncat” de „drogul-crocodil” | EXCLUSIV

De Alexandra Ariciu,

Are 1,70 m şi 30 de kilograme, e semiparalizat şi are encefalită. Imaginea lui Alexandru Zamfir este greu de privit chiar şi pentru medici. Tânărul articulează cu greu câteva cuvinte, iar membrele îi sunt acoperite de pete verzui.
„Alex e norocos. S-a oprit din întâmplare, probabil, la timp. Urmele de pe picioare sunt clar efectele lui «croco». În faza iniţială, substanţa atrofiază muşchii, slăbeşte organismul şi necrozează ţesuturile, de unde şi petele maro-verzui. Dacă mai lua câteva luni drogul, carnea şi pielea i s-ar fi desprins de pe oase”, ne-a explicat Gigel Lazăr, reprezentatul organizaţiei antidrog CIADO, care l-a vizitat, ieri, pe Alex acasă.
Povestea tânărului e tragică. Acum un an a plecat de acasă cu iubita lui şi dus a fost. „L-am căutat în canale, am vorbit cu vânzătorii de etnobotanice să mi-l trimită acasă şi i-am făcut şi pomeni”, ne-a spus, distrusă, Maria, mama lui Alex.
În decembrie anul trecut, tânărul a fost adus ca persoană neidentificată la Spitalul Universitar din Capitală, iar mama sa l-a regăsit în starea în care se află acum.

Îţi „roade” carnea de pe trup

O adevărată isterie s-a creat anul trecut, în octombrie, în Germania, după ce în cluburile bavareze tinerii au început să consume drogul periculos, provenit din Rusia. În doar câteva săptămâni, au apărut semnele crunte ale abuzului: drogul a cauzat infecţii care făceau ca părţi de carne din trup să putrezească, apoi survenea moartea.
foto: Gabriel Pătruţ

Close
Închide
  Close