Sărbătorile de iarnă au trecut, dar patinoarele vor rămâne deschide până cel puțin în martie, atunci când oficial vine primăvara. Dar cum vremea rece abia de-acum începe să vină, pasionații de gheață sunt gata pentru un sezon lung de patinat.
Cinci sesiuni de 90 de minute
Iar cozile la patinoarul din Parcul Cișmigiu sunt de câteva zeci de persoane înainte de startul fiecărei sesiuni. Liber pe gheață se dă pentru prima dată în zi de la ora 10.00, iar sesiunea durează o oră și jumătate. Cu pauză de o oră.
„Sunt cinci sesiuni în fiecare zi, ultima începe de la ora 20.00 până la ora 21.30. Accesul pe gheață costă 40 de lei. Cine nu are patine le poate închiria cu doar 10 lei, dar se achită și-o garanție returnabilă de 50 de lei”, spun cei care se ocupă de patinoarul din Parcul Cișmigiu.
Pe marginea patinoarului din Cișmigiu, cei mici își pot cumpăra ceai cald sau ciocolată caldă, iar părinții pot încerca o cafea sau un vin fiert. Prețurile sunt unice, iar toate aceste produse costă fiecare zece lei.
O oră de instructaj costă 100 de lei
Pentru cei mai mici, dar și pentru cei care vor să învețe să patineze, în Parcul Cișmigiu există și un instructor specializat.
„O oră costă o sută de lei. Avem și-un bancomat în apropriere dacă nu aveți bani cash la dumneavoastră. Îl învățăm pe cel mic să fie campion pe patine în cel mai scurt timp. Trebuie doar să aveți încredere în mine să o să fie cel mai bun după câteva ședințe”, este mesajul instructorului, iar doritorii sunt.
Caro IceLand pe „Barbu Văcărescu”
Un alt patinoar deschis în aer liber îl găsim pe Bulevardul Barbu Văcărescu din București. Aici accesul pe patinoar costă 30 de lei pentru o sesiune, iar pentru cine vrea să-și închirieze și patine mai trebuie să plătească în 20 de lei. Programul începe în fiecare zi la ora 11.45, iar ultima sesiune se încheie la ora 22.00. Acest patinoar este deschis doar până pe 4 februarie.
Patinoar în mall-ul din Cotroceni
Programul zilnic de la patinoarul din AFI Cotroceni este structurat pe sesiuni de 90 de minute. Prima sesiune începe la ora 10.00, iar ultima la 20.00. De luni până joi, copii (cu vârsta până la 12 ani), elevii, studenții și pensionarii plătesc doar 25 de lei dacă au patine proprii. Cei peste 18 ani trebuie să plătească 30 de lei. La aceste sume se adaugă 15 lei pentru închirierea patinelor. Vineri, sâmbătă și duminică prețurile se măresc cu cinci lei.
Distracție și aproape de Piața Obor
Un alt patinoar deschis în București este la Mall Veranda. În fiecare zi, în intervalul orar 10.00-22.00 au loc șase sesiuni. Intrarea este 20 de lei, iar închirierea patinelor încă 20. Pentru cei mici există la dispoziție pinguini sau delfini ajutători la prețul de 15 lei. Centrul comercial este în apropiere de Piața Obor.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Mirela84 • 08.01.2024, 19:31
Patinoarul nu are nici macar un punct de prim ajutor, fiind organizat de primarie macar puteau sa faca ca macar sa ne simtim in siguranta, cu camere de supraveghere si punct de prim ajutor. Dar totul e minunat pentru ei, ca ai de unde sa ti cumperi un ceai sau un vin fiert.
Mirela84 • 08.01.2024, 19:26
Din pacate nu exista camere de supraveghere la patinoar si nu pot vedea cine a intrat in mine, daca a pierdut controlul patinelor sau a vrut sa faca o gluma proasta, mentionez ca individul s a izbit in mine si a fugit, nici macar nu l a interesat daca sunt bine sau nu. Va rog, cei cu copii sa nu i lasati nesupravegheați , ca uite cat de usor se pot provoca tragedii. Cine raspunde pentru aceste accidente cand nici macar nu pot vedea cine s a izbit cu atata brutalitate in mine.
Mirela84 • 08.01.2024, 19:14
Am fost pe data de 02 01 2024 la patinoarul Cismigiu, in timp ce patinam linistita pe gheata , un individ a intrat in mine provocandu mi traume la coloana vertebrala si omoplatul drept si nu m am mai putut ridica de jos , de unde m a preluat un smurd si dusa la spitalul de urgenta universitar. Am avut nevoie de 3 zile de spitalizare si 3 saptamani cu guler cervical si stand doar intinsa pe spate fara sa ma ridic deloc.