Doar ieri au avut acces pietonii pe pasaj, fiindcă de azi, de la ora 6.00, s-a dat drumul circulaţiei auto. Şi tramvaiul 34 va circula începând de astăzi pe pod, fără a opri însă în staţiile suspendate, la care se mai lucrează încă. Construcţia podului de 1.450 m lungime a început efectiv în 2007, iar lucrarea a ajuns să coste enorm: 225 de milioane de euro.
Pasajul Basarab face legătura rutieră şi de tramvai între bulevardul Nicolae Titulescu şi bulevardul Vasile Milea, trecând peste Gara de Nord şi râul Dâmboviţa, respectiv şoseaua Grozăveşti.

Scandal la deschidere: pasajul nu are toate avizele

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţiii (ISC) susţin că Primăria Capitalei nu le-a comunicat încheierea lucrărilor la Pasajul Basarab, iar recepţia proiectului este condiţionată de un raport de evaluare tehnică solicitat de ISC proiectantului. Potrivit Mediafax, dacă nu sunt respectate prevederile legale referitoare la disciplina în construcţii, ISC poate sesiza Prefectura, care poate decide acţionarea PMB în instanţă. Pe de altă parte, Sorin Oprescu a declarat ieri că pasajul este sigur şi a trecut toate testele.
Uite cum arăta vineri seară pasajul:

Fotografii: Gabriel Pătruţ
Text: Delia Chilianu

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente