MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2011 04:40

Foto |Violenţele se extind în Marea Britanie: Oraşele Birmingham şi Liverpool, vandalizate şi jefuite

Distribuie

Poliţia din West Midlands a confirmat arestarea a 87 de tineri care, în centrul oraşului Birmingham, spărgeau geamurile magazinelor şi comiteau jafuri. De asemenea, forţele de ordine au anunţat că un comisariat din zonă a fost incediat.

La Liverpool, poliţia locală a anunţat de asemenea că se confruntă cu scene de violenţă, în special cu incendierea mai multor maşini. „Nici o violenţă nu va fi tolerată pe străzile din Liverpool şi am luat măsuri rapide şi ferme pentru a răspunde”, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei, Andy Ward, citat de Mediafax.

Acestea sunt cele mai grave incidente produse în capitala britanică în ultimii ani. Scotland Yard a anunţat că a mobilizat 1.700 de poliţişti suplimentari pentru a face faţă situaţiei.

În total, 215 persoane – între care un băiat de 11 ani – au fost arestate de la începutul incidentelor.Primele tulburări au izbucnit în urma unei manifestaţii, sâmbătă seara, pentru a cere dreptate după moartea unui bărbat de 29 de ani, Mark Duggan, ucis joi într-un schimb de focuri cu poliţia în Tottenham (nordul Londrei).

Citește mai multe despre Marea Britanie pe Libertatea.

Comentarii