MENIU CAUTĂ
26 Sep. 2013 17:19

Fratele lui Ionuţ, micuţul de patru ani devorat de maidanezi, face terapie cu psiholog la şcoală

Distribuie

Pentru Andrei, lucrurile încep, cât de cât, să intre pe un făgaş normal. Puştiul ce a asistat fără voia lui la moartea fratelui său Ionuţ merge acum la şcoală, la clasa pregătitoare. Vecinii familiei Anghel, pe care i-am găsit în faţa blocului din sectorul 1 în care aceasta locuieşte, spun că micuţul face şedinţe cu psihologul la unitatea de învăţământ, iar rezultatele sunt îmbucurătoare.
Pe de altă parte, anchetatorii se apropie de finalizarea dosarului. După cum susţin surse din rândul acestora, aproape toţi martorii au fost audiaţi, iar probele strânse până acum trebuie analizate pentru a se stabili cine e răspunzător pentru moartea lui Ionuţ. Că va fi Primăria Capitalei, care nu a respectat legea privind eutanasierea maidanezilor, că va fi bunica ori ONG-urile care mănâncă' milioane de euro din afacerea cu câini comunitari, acest lucru urmează să fie stabilit de procurorul Parchetului General.

ASPA le cere poliţiştilor să verifice câinii

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), cea care ar fi trebuit să aibă grijă ca tragedia să nu se întâmple, a cerut Poliţiei Capitalei să verifice mai multe contracte de încredinţare a maidanezilor. Pe scurt, oamenii legii ar trebui să vadă dacă există cuşti, dacă au fost sterilizaţi şi dacă sunt ţinuţi în locurile precizate în acte.

Comentarii