Foarte multe persoane consideră că o alternativă la alimentele pline de conservanți din comerț o reprezintă frcutele și legumele și-atunci fac tot posibilul să le ofere copiilor cât mai multe. Dacă în cazul alimentelor ambalate avem măcar şansa să aflăm de pe etichetă ce conţin şi să le evităm pe cele periculoase, în cazul fructelor singurul lucru afişat la stand este ţara de provenienţă.
Citește și: Fostul soț al Israelei Vodovoz a ajuns să cerșească pe stradă. Cum a fost surprins pe străzile de la Cannes
„Cele aduse de la mari distanţe sunt celebrele fructe care sunt acoperite cu un strat de ceară. Deşi s-a indus ideea că prin spălare ceara dispare, lucrurile nu stau chiar aşa. Ceara folosită pe aceste fructe este una care are punctul de topire la 85 de grade, aşa că nu există nicio şansă ca ceara să dispară prin spălare. Şi mai grav este că aceste fructe sunt tratate cu două tipuri de pesticide, iar aceste produse chimice rămân prinse între pieliţa fructului şi stratul de ceară.
Aşa că avem toate şansele să mâncăm o combinaţie de fruct, pesticide şi ceară. Problema este că această ceară se aşază pe pereţii sistemului digestiv şi în timp provoacă afecţiuni grave, printre care şi diverse tipuri de cancer”, a declarat Costel Stanciu citat de evz.ro.
Soluția ar fi ca ANSVSA să oblige comercianţii să afişeze la standurile de fructe, pe lângă ţara de origine, şi substanţele cu care au fost tratate şi dacă sunt acoperite cu un strat de ceară.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro