dejun al unui adult evita golul caloric de 11 ore dintre masa din seara zilei precedente si pranz. La copii, studiile au demonstrat ca micul dejun joaca un rol esential pentru capacitatea de concentrare.
* Un suc de portocale proaspete imediat dupa ce s-a trezit poate deschide pofta de mancare a copilului. Aceasta este o varianta a asa numitului „early morning tea” al britanicilor, care nu lipseste niciodata de pe tava cu micul dejun.
* Rezervat mai degraba gustarii pe care britanicii o numesc „brunch”, dar luat si la micul dejun, oul Benedict consta intr-un ou fiert, putina sunca si un strop de sos.
* Printre fructele pe care nutritionistii le recomanda cu caldura la micul dejun se numara cel de kiwi. Cea mai mare calitate a sa este este concentratia optima de micronutrienti (vitamina C si A, provitamina A, calciu si fier). Taiati-l in doua si mancati-l cu lingurinta, ca ca si cum ar fi un ou fiert.
* Ultima noutate in materie de nutritionism sunt merisoarele, fructele sub forma de boabe ale unui arbust provenit din America de Nord si Chile. Se consuma in cocktail-uri cu 25% fructe, 12% zahar pentru a indeparta gustul acru si putina vitamina C. Cocktail-ul de merisoare poate insoti produse de patiserie sau, mai bine, paine prajita.