MENIU CAUTĂ
08 Aug. 2018 15:04

Serviciul secret FSB din Rusia cere prelungirea arestului preventiv pentru Carina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj în favoarea României

Distribuie

Serviciul federal de Securitate (FSB) din Rusia solicită unei instanțe de la Moscova să prelungească termenul menținerii în arest a Carinei Țurcan, o femeie originară din Republica Moldova, cu cetățenie română, acuzată de spionaj în favoarea Bucureștiului.

Curtea Districtuală Lefortovsky de la Moscova ”a primit o solicitare din partea organelor de anchetă pentru prelungirea perioadei de arest pentru Ţurcan. Materialele vor fi studiate pe data de 10 august, la ora Moscovei 10:00”, a spus un purtător de cuvânt al instanței. El a precizat că ședința va fi una cu ușile închise, potrivit Mediafax.

Carina Valerievna Ţurcan, angajată a companiei Inter RAO, este acuzată de încălcarea articolului 276 din codul penal al Rusiei, care face referire la spionaj, în sensul de trădare națională. În conformitate cu legislația din Rusia, acuzația de spionaj se aplică numai străinilor, iar femeia riscă să stea două decenii în spatele gratiilor.

Instanța a aprobat, anterior, măsura arestului preventiv pe numele Carinei Țurcan până la data de 13 august.

Carina Ţurcan, originară din Republica Moldova, a renunţat la cetăţenia moldovenească şi deţine cetăţenie română, arată MAE.

Țurcan este membră a consiliului de administrație al Inter RAO din anul 2012, conducând pentru o perioadă divizia geografică Moldova – Ucraina – România.

Ea a fost arestată pe 15 iunie. Agenți FSB au percheziționat biroul și locuința Carinei Țurcan, iar angajaţii companiei (Inter RAO) vor fi interogaţi în procesul penal ca martori”, arată agenția Sputnik. Arestarea ei a fost făcută publică pe 19 iunie.

Unele surse arată că Țurcan ar avea legături cu un om de afaceri care colabora cu serviciile secrete din România.


CITEȘTE ȘI: Bunicul trăsnit, omul care i-a schimbat destinul Denisei Golgotă, dublă medaliată la Europenele de gimnastică. Bătrânul Golgotă a construit o farfurie zburătoare!


 

 

Citește mai multe despre Carina Turcan și fsb pe Libertatea.

Comentarii