MENIU CAUTĂ
05 Dec. 2018 19:21

FOTO&VIDEO/ Funeralii de stat pentru George H.W. Bush. Donald Trump și Hillary Clinton s-au ignorat, deși au stat pe același rând

Distribuie

Sicriul în care se află trupul neînsuflețit al lui George H.W. Bush a ajuns, miercuri, la Catedrala Națională din Washington. La ceremonie participă familia lui Bush, preşedintele Donald Trump şi prima doamnă, Melania Trump, fostul preşedinte Bill Clinton şi Hillary Clinton, fostul preşedinte Barack Obama şi fosta primă doamnă Michelle Obama. De asemenea, la ceremonie este prezent și fostul președinte Jimmy Carter. 

George H.W. Bush a murit vineri, la vârsta de 94 de ani, în casa sa din Houston. Pe lângă foști președinți, la ceremonia funerară sunt prezenți și regele și regina Iordaniei, precum și Prințul Charles al Marii Britanii.

Unul dintre momentele care a atras atenția jurnaliștilor de la CNN a fost cel în care Donald Trump și Melania Trump au sosit la Catedrala Națională. Cei doi au fost așezați lângă fostul președinte Barack Obama și soția sa, Michelle Obama, și au fost primiți de către aceștia cu o strângere de mână.

Fostul președinte Bill Clinton și fostul secretar de stat Hillary Clinton, contracandidata lui Trump la alegerile prezidențiale, erau așezați pe același rând, dar nu au reacționat la vederea actualului președinte al SUA. Hillary și Bill Clinton au salutat plecându-și capul, dar în rest au ignorat prezența lui Donald Trump. Același lucru l-a făcut și președintele american, care nu și-a întors privirea către soții Clinton.

După finalizarea ceremoniilor din Washington, va fi organizată o altă înmormântare în Houston joi, ca mai apoi corpul președintelui să fie înmormântat în College Station, Texas.

Citește și: FOTO | Imagine emoționantă surprinsă la catafalcul lui George H.W. Bush. Cum a fost surprins câinele fostului președinte american

FOTO EPA


Conflict de interese de 3.600 de euro pe zi. Complexul Energetic Oltenia angajează fără licitaţie aceeaşi firmă pusă să recupereze datorii de la gigantul energetic


 

Citește mai multe despre Barack Obama, George Bush și Hillary Clinton pe Libertatea.

Comentarii