Primele semne ale infectării cu noul coronavirus în rândul polițiștilor au apărut pe 22 mai, a declarat, pentru Libertatea, o sursă din cadrul Serviciului Furturi Auto al Poliției Române.

„Întrebați-i pe șefi ce măsuri au luat din data de 22.05 și până în prezent. De la zi la zi se îmbolnăvesc lucrătorii din poliție și… tăcere.”

Sub protecția anonimatului, omul se plânge că polițiștii cu simptome s-au testat pe cont propriu, în lipsa unei strategii la nivelul instituției.

Tot noi suntem vinovați că nu am respectat regulile. Cine s-a testat a făcut-o pe banii lui. Nimeni nu a fost testat gratuit până la internare. E o debandadă totală, specifică MAI. Majoritatea au avut simptome, s-au testat, după care au sunat la DSP.

Sursa Libertatea:

Sursa citată mai reclamă faptul că, dacă era testat la timp personalul, gratuit, de către DSP, nu s-ar fi îmbolnăvit atâția. 

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, e supărat că informația privind numărul celor infectați a ieșit în spațiul public, și l-ar găsi responsabil pentru acest lucru pe șeful de la Furturi Auto, mai spune sursa Libertatea.

Purtătorul de cuvânt al MAI admite că îmbolnăvirile au început în mai

Comisar-șef de poliție și purtător de cuvânt al MAI, Diana Sarca a declarat pentru Libertatea că, față de situația prezentată ieri, datele s-au schimbat.

La această dată, la nivelul Serviciului Furturi Auto din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, 10 polițiști au fost testați pozitiv, iar alți 10 se află în izolare la domiciliu.

Diana Sarca, purtător de cuvânt al MAI:

Reprezentantul Ministerului de Interne ne-a prezentat calendarul îmbolnăvirilor din cadrul Serviciului Furturi Auto.

Un candidat PNL la primărie amenință un șef de spital cu o intervenție la Orban: „Nu te mai lua de omul meu!”
Recomandări
Un candidat PNL la primărie amenință un șef de spital cu o intervenție la Orban: „Nu te mai lua de omul meu!”
 

„Primul caz pozitiv a fost înregistrat la data de 26.05, iar în urma anchetei epidemiologice au intrat în izolare la domiciliu polițiștii care au intrat în contact direct cu cel confirmat pozitiv. A doua zi, au fost diagnosticați pozitiv alți doi polițiști, din categoria contact direct. Începând cu data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare, au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate.

Ad placeholder

Ulterior, în luna iunie, în data de 4 și respectiv 5, alți doi polițiști au fost confirmați pozitiv, 10 colegi fiind în izolare la domiciliu”, a precizat Diana Sarca.

Oficialii se gândesc să mute Serviciul de Furturi Auto

Cum numărul îmbonăvirilor a tot crescut în ultimele două săptămâni, autoritățile anunță că se gândesc inclusiv la mutarea tuturor angajaților de la Furturi Auto în altă clădire.

Un nume greu din PSD și-a dat demisia. „Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie”
Recomandări
Un nume greu din PSD și-a dat demisia. „Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie”
 

„Au fost efectuate anchete epidemiologice și până în prezent întreg spațiul unde își desfășoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, ieri, 5 iunie. S-a pus în discuție relocarea temporară a subunității, pentru asigurarea continuității serviciului polițienesc”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al MAI.

În privința nemulțumirii angajaților că nu au fost cu toții testați, Diana Sarca susține că „starea de sănătate a celor care au intrat în contact cu cazurile pozitive este monitorizată prin medicul de unitate, urmând ca etapizat, tot personalul sa fie testat”.

Oficialul MAI a mai precizat că toate cazurile depistate au fost raportate de urgență, pentru limitarea infectărilor. 

Totuși, informația că angajați ai acestui serviciu sunt infectați a fost făcută publică abia ieri, iar din momentul anunțării primelor cazuri, numărul îmbolnăvirilor a tot crescut.

DSP: nu putem testa întreg personalul unei instituții în care apar infectați

Directorul DSP București, Oana Nicolescu, a declarat pentru Libertatea că procedurile după care lucrează DSP sunt clare.

Ad placeholder

Noi nu testăm automat tot personalul. Înțelegem îngrijorarea oamenilor, dar avem niște proceduri. Mai întâi aflăm care sunt persoanele cu care un infectat a intrat în contact direct. Apoi aflăm dacă a fost într-adevăr contact direct. Trebuie să existe un contact de minimum 15 minute. Pe aceste persoane le testăm cu prioritate.

Oana Nicolescu, director DSP București:

Libertatea solicitat și de la DSP o situație clară privind calendarul anchetei epidemiologice de la Serviciul Furturi Auto, însă până la ora publicării acestui articol nu am primit un răspuns.

Citeşte şi:

Presa suedeză o citează pe doctorița Camelia Roiu de la Spitalul de Arși în contextul “scandalului pandemic în îngrijirea vârstnicilor din Stockholm”

Există protecție împotriva COVID-19 dacă am fost răciți? Unii cercetători iau în calcul ipoteza unei imunități încrucișate cu alte coronavirusuri

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI