Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a atacat în instanţă ordinul de retragere a titlului de doctor în drept semnat de fostul ministru al Educaţiei Mircea Dumitru, pe data de 1 septembrie 2016. Oprea a rămas fără titlul de doctor în drept, după ce Consiliul General CNATDCU a decis că el a plagiat în teza de doctorat.

Instanţa a respins acţiunea lui Gabriel Oprea, ca neîntemeiată, însă decizia nu este definitivă.

Admite excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtului Guvernul României în ceea ce priveşte capetele 2 şi 3 de cerere, invocată de pârât prin întâmpinare. Respinge capetele 2 şi 3 din cererea de chemare în judecată formulate în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României ca fiind introduse împotriva unui pârât fără calitate procesual pasivă. Respinge excepţia lipsei de interes al reclamantului în formularea capătului 1 de cerere, invocată de pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii capătului 3 de cerere, invocată de pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, ca neîntemeiată. Respinge, pe fond, acţiunea formulată de reclamantul Gabriel Oprea în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, citată de Digi 24.

Imediat după afșarea deciziei, Gabriel Oprea a avut o reacție – pe pagina lui de Facebook – prin care afirmă, „încă o dată că lucrarea sa nu este un plagiat”:

” În legătură cu teză de doctorat, spun încă o dată că lucrarea mea nu este un plagiat.
 
Astăzi vorbim despre o hotărâre judecătorească în primă instanță, care nu se bucură de autoritate de lucru judecat. Aștept comunicarea acesteia pentru a cunoaște motivele avute în vedere de către instanță la respingerea cererii mele. Voi declara recurs, urmând să se pronunțe definitiv Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Tema plagiatului în teza mea de doctorat a făcut și văd că face în continuare obiectul unui atac politic concertat și foarte bine construit pe “intelligence”.
 
Pentru cei care și-au făcut un scop din a mă ataca politic, nu contează verdictul de neplagiat dat de Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, singurul organism abilitat pentru soluționarea acestui tip de sesizări la nivel național.

Nici faptul că, pentru verificarea tezei, acest for a apelat la specialiști recunoscuți și de prestigiu în domeniul juridic.
 
 Hotărârea adoptată de toți cei nouă membri ai Consiliului a fost foarte clară: Suspiciunea de plagiat nu se confirmă.
 
 Această hotărâre este definitivă, nu a fost atacată în justiție și produce efecte juridice în continuare.
 
 În ciudă acestei decizii, atacurile politice “inteligente” au continuat, s-au intensificat, folosindu-se această doamnă Șercan, ‘specializata în denunțarea plagiatelor lui Victor Ponta și Gabriel Oprea’ și acuzată că a plagiat bucăți întregi din lucrarea să de licență.
 
Această doamnă care, în lacrimi, într-un acces de conștiință, pe postul național de televiziune, a spus despre sine că este o impostoare, că nu poate pretinde că este o profesionistă a presei, că a făcut compromisuri și nu ar trebui să se afle în emisiunea “Profesioniștii”.
 
“ ‘Plagiatul tezei lui Oprea’ este o temă politică apărută în spațiul public în vară anului 2015, când eu aveam în sondaje 32% din încrederea populației, iar UNPR 10%.   Lansarea acestei teme de atac a fost doar începutul, a fost urmată de dosare, procese.
 
 Am încredere că mi se va face dreptate în toate aceste dosare, că Adevărul va învinge.
 Merg înainte cu Dumnezeu!”, a scris Oprea, alături de un mesaj filosofic care îi aparține germanului Arthur Schopenhauer.

Gabriel Oprea a revenit, recent, în politică, dar ulterior a intrat în gura presei și a lumii virtuale, după ce – tot pe Facebook – a modificat o poză în care Obama dădea mâna cu Băsescu, pentru a părea că președintele SUA îl salută pe el.

Evident, imediat au apărut și cele mai tari glume cu Gabriel Oprea, după fake-ul în care dă mâna cu Barack Obama.


Citește și: Primarul Băluță, de la Sectorul 4, susține că ”mediatizarea” investigației de azi a Libertății îl ajută și că ”e de netolerat” ca polițiștii locali să protejeze anumite firme de camioane!


CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri