Gabriela Firea susține că nu a fost înțeleasă corect și că, de fapt, se referea la evenimentele de mare amploare care blochează arterele. Primarul general al Capitalei a declarat că municipalitatea încasează doar 1.600 de euro pe zi pentru organizarea unor evenimente în Piaţa Constituţiei, o sumă despre care primarul susţine că este cea mai mică din Europa.

În acest moment, chiria pentru Piaţa Constituţiei care este plătită de către organizatori către municipalitate este una care poate fi considerată modică. Este cea mai mică din Europa şi probabil de pe mapamond. Este circa 1.600 de euro. Nu se mai întâmplă aşa ceva nicăieri în lume. Pe o zi de eveniment”, a declarat Gabriela Firea într-o conferinţă de presă organizată la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) în care a făcut mai multe precizări legate de declaraţiile făcute duminică seară la Antena 3, cu privire la blocarea traficului cu ocazia unor evenimente organizate în Bucureşti.

CONCERTELE VERII! Vacanţa mare vine cu agenda plină de spectacole

Gabriela Firea le propune organizatorilor de concerte şi evenimente culturale să se orienteze mai degrabă către Arena Naţională sau Romexpo. Aici însă, chiriile percepute încep de la 5.000 de euro pe zi şi pot ajunge până la 15.000 de euro pe zi. În plus, în cazul Arenei Naţionale, organizatorii trebuie să aducă şi gazonul la starea iniţială, în situaţia în care a fost deteriorat din cauza numărului mare de participanţi.

„Acum ar interveni problema că organizatorii ar putea să spună că este dificil să se adapteze la preţurile şi costurile europene şi că nu ar trebui să plătească nu circa 1.600 de euro cât costă acum o zi de blocare a Pieţei Constituţiei ci ceva peste 5.000 de euro. Vin şi cu o soluţie (…) Vom discuta cu fiecare organizator de evenimente în parte şi le vom propune parteneriate astfel încât să suportăm şi noi parte din această chirie, parte substanţială”, a mai spus Gabriela Firea.

Citește și: Gabriela Firea nu mai vrea străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend

Povestea cutremuratoare a tenismenei care s-a confruntat cu abuzurile groaznice ale tatălui său. A fost la un pas să se sinucidă în urmă cu mai mulți ani
GSP.RO

Povestea cutremuratoare a tenismenei care s-a confruntat cu abuzurile groaznice ale tatălui său. A fost la un pas să se sinucidă în urmă cu mai mulți ani