Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > GALERIE FOTO/ Noaptea muzeelor 2018 în Capitală. Aglomeraţie la Antipa şi Muzeul de Geologie

GALERIE FOTO/ Noaptea muzeelor 2018 în Capitală. Aglomeraţie la Antipa şi Muzeul de Geologie

Noaptea Muzeelor 2018, eveniment organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR), a avut loc sâmbătă, 19 mai, în România. Publicul din întreaga țară a avut posibilitatea de a vizita aproximativ 180 de muzee și de a beneficia de pe urma unor activități culturale și curatoriale propuse de peste 40 de prieteni ai muzeelor.

Un număr de 13.235 de vizitatori au participat la evenimentele speciale şi au vizitat expoziţiile din cele 8 muzee şi case memoriale din structura Muzeului Municipiului Bucureşti (MMB) cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor.

Programul Nopţii Muzeelor pregătit de Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB) a fost unul extrem de variat, la fiecare muzeu şi casă memorială din componenţa instituţiei au fost organizate diverse evenimente care au îmbinat programul muzeal cu cel teatral şi muzical, oferind o paletă generoasă a activităţilor astfel încât experienţa culturală şi istorică a fiecărui vizitator să rămână una de referinţă.

Anul acesta, Muzeul Municipiului Bucureşti a organizat evenimente speciale la toate cele 8 instituţii culturale aflate în componenţa sa. Pe lângă expoziţii, vizitatorii au beneficiat de concerte, spectacole de poezie şi muzică, statui vivante şi re-enactment istoric.

În Bucureşti, printre cele mai importante puncte de interes au fost Muzeul Național de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa şi Muzeul Național de Geologie. Oameni de toate vârstele au venit, sâmbătă seară, pentru a admira exponatele. Intrarea liberă a fost un motiv suficient să îi facă pe bucureşteni să vină la muzeu, în ciuda faptului că sâmbătă după-amiază, în Capitală, a plouat mărunt.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

O atmosferă inedită a fost la Cimitirul Bellu, unde, sâmbătă seară, au avut loc un concert susținut de Aurelian Temișan, un spectacol de dansuri populare, un tur  ghidat și o piesă de teatru din repertoriul marelui Caragiale.

Noaptea Muzeelor 2018 a fost „marcată” şi de un protest al angajaţiilot din muzee, care s-au adunat, sâmbătă, în faţa Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, neumulţumiţi de efectele legii salarizării. Acţiunea de protest a fost organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Mass-Media, afiliată CNS “Cartel ALFA”.

“În Anul Centenarului şi în Anul European al Patrimoniului Cultural, salariaţii din domeniul patrimoniului cultural naţional sunt lipsiţi – şi la această dată – de sporurile specifice familiei ocupaţionale din care fac parte, sunt plafonaţi la o salarizare ce nu reflectă importanţa, constrângerile, responsabilităţile şi complexitatea muncii lor, iar o parte dintre ei au suferit scăderi dramatice de venit prin efectele legii salarizării unitare şi a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Cultură şi Mass-Media.

Close
Închide
  Close