Mergi direct la conținut »
Gardienii din două penitenciare ies în stradă ca să-l demită pe Tudorel Toader. Lista de revendicări
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Gardienii din două penitenciare ies în stradă ca să-l demită pe Tudorel Toader. Lista de revendicări

Gardienii din două penitenciare ies în stradă ca să-l demită pe Tudorel Toader. Lista de revendicări

Gardienii din două penitenciare ies în stradă, pentru a cere demisia ministrului justiției Tudorel Toader. Două penitenciare din țară participă la acțiunea de protest, Mărgineni și Dâmbovița.

De Mihai Niculescu,

„Sindicaliştii din penitenciare continuă protestele împotriva indolenţei guvernanţilor în a soluţiona problemele acestei instituţii. Solicităm rezolvarea urgentă a revendicărilor ce ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi de respectarea drepturilor salariaţilor, dar şi demiterea ministrului Tudorel Toader pentru incompetenţă” se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, citat de Agerpres.

Un protest similar s-a derulat pe 7 septembrie și la Botoșani, iar pe 3 octombrie va fi organizat un miting în fața Ministerului Justiției.

Lista de revendicări cuprinde, printre altele: condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante (sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite), oprirea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor (eliminarea din legislaţie a „scamatoriei” legislative prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanţă de urgenta, pensiile angajaţilor din penitenciare, poliţiştilor şi militarilor), plata integrală a orelor suplimentare curente etc.

„În paralel, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor continuă acţiunile în justiţie împotriva ministrului Tudorel Toader şi a directorului general al ANP, Marian Dobrică, pentru abuz în serviciu în legătură cu semnarea unor ordine şi decizii ilegale”, mai arată sindicaliștii.


VIDEO / Ştefan Diaconescu, condamnat în dosarul „Băneasa”: „Fiecare om are o soartă, probabil aşa mi-a fost scris”


 

Close
Închide
  Close