MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 11:25 , de Sorina Ionaşc

George Maior, despre retragerea lui ca ambasador: ”Dacă există un interes politic, să fie explicat. Nu are legătură cu diplomația”

Distribuie

George Maior, despre retragerea lui ca ambasador în SUA. Fostul șef al Serviciului de Informații Interne susține că și-a făcut datoria diplomatică și că a acționat în interesul național. 

„Dacă există un interes politic pentru a pleca din această funcție, e determinat de rațiuni politice care trebuie explicate. Eu nu mi le explic, nu are legătură cu diplomația și cu faptul că mi-am făcut datoria nîn interesul național al României”, a declarat George Maior, la Parlament.

Mai mult, fostul șef SRI a precizat că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis, ci doar cu ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

„I-am explicat foarte detaliat argumentele care cred că reprezintă un punct de vedere valid”, a explicat el.

George Maior susține că nici de partea americană nu a primit critici privind punctele de vedere exprimate.

„Declarația mea e în concordanță cu realitatea și mi-o mențin. Este în concordanță cu ce a declarat și guvernul american. Consider că am spus un adevăr și am lucrat în interesul național. Nu înțeleg cum poate cineva să afirme că am interferat cumva în politica americană când e vorba despre o persoană privată. Nu am văzut niciun gest sau declarație din partea americană care să-mi confirme acest lucru”, a adăugat George Maior.

Ambasadorul român în SUA este audiat în prezent în comisia pentru controlul SRI, unde dă explicații despre subiectele aduse în atenţie de fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu, cu referire la fostul şef al SRI, dar și acuzațiile pe care fostul colonel Daniel Dragomir le-a adus, după audierea în comisie.


Citește și:

EXCLUSIV/Record chiar și pentru Guvernul Dăncilă! Ministrul Sănătății investighează investigatorii. Aceștia au descoperit că Spitalul Bagdasar-Arseni a folosit 15% din dezinfectanții necesari în sălile de operație!

Citește mai multe despre George Maior, ambasador și PSD pe Libertatea.

Comentarii