MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 19:30 , de Paul Barbu

George Maior, prins la mijloc în Parlament. Fostul șef SRI vorbește și despre ofițerii acoperiți din presă

Distribuie

Afirmaţiile lui George Maior, fostul șef SRI, nu corespund în mare parte cu cele făcute la Comisie, anterior, de Horia Georgescu, fostul șef ANI. Asta a declarat Claudiu Manda, după audierea ambasadorului României la Washington în Comisia parlamentară de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Relația dintre cei doi foști șefi de instituții a fost subiectul cel mai dezbătut în Comisia parlamentară de control asupra activităţii SRI, mai ales că Maior a confirmat cele trei întâlniri despre care a vorbit fostul şef ANI.

„Ne-a interesat să discutăm elemente care vizează activitatea SRI şi activitatea domnului George Maior când era directorul SRI. Au fost o serie de afirmaţii apărute în spaţiul public şi la comisie care îl contraziceau pe domnul Maior după prima audiere, şi am dorit să le lămurim la comisie. Domnul Horia Georgescu ne spunea că relaţia dintre cei doi a fost una apropiată, de prietenie, că au mers împreună la diferite evenimente”, a mai declarat președintele comisiei parlamentare, Claudiu Manda.

Cu toate acestea, se pare că spusele lui Georgescu sunt contrazise de George Maior, care spune că îl cunoaște „vag” pe Horia Georgescu.

„Domnul George Maior ne-a spus în comisie (anterioară) că îl cunoştea vag. Domnul George Maior a spus acum că îl cunoştea nu vag, ci foarte vag, dar a confirmat cele trei întâlniri pe care le-a avut după ce n-a mai fost director al SRI – una acasă la domnul Horia Georgescu, una la un restaurant în Bucureşti, şi încă una la sediul instituţiei ANI, când domnul Horia Georgescu era director la momentul respectiv. Contextul discuţiilor n-a vrut să-l detalieze foarte mult”, a mai declarat Manda.

Potrivit lui Manda, George Maior a mai spus că nu a fost la alte evenimente decât cele prezentate sau cele pe care le ştim la sediul Serviciului.

„I-am adus aminte de o afirmaţie făcută de domnul Horia Georgescu că pe 15 ianuarie, cred, în anul 2015, când era directorul SRI, a fost prezent la ziua lui Horia Georgescu, afirmaţie pe care a confirmat-o de data aceasta”, a precizat Manda.

George Maior și spionii din presă

Maior a mai declarat la audieri că în presă există ofițeri acoperiți, dar nu a vrut să dea nume sau număr, a mai afirmat Claudiu Manda.

„Este clar că avea ofiţeri acoperiţi în diferite zone de activitate. Nu vreau nici eu să detaliez mai mult ce înseamnă noţiunea de ofiţeri acoperiţi şi misiunile acestora, singurul lucru care mi s-a părut un pic de analizat la nivelul comisiei – a spus că aceştia sunt folosiţi şi pentru contra-propagandă. Rămâne să vedem cum se desfăşoară aceste misiuni de contra propagandă şi pentru ce propagandă se face contra propagandă”, a mai spus Manda.

După ce a ieșit din audierile Comisiei parlamentare de control asupra activităţii SRI, George Maior a afirmat că nu este de acord cu unele vorbe aruncate în spațiul public, chiar calonioase pe alocuri, iar dacă se dorește o mai bună cunoștere a presupuselor fapte pentru care el este chemat în comisii atunci ar trebui chemați la audieri și Ponta și Dragnea.


CITEȘTE ȘI:

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța: „Nu am fost niciodată atât de emoționată ca atunci când am auzit imnul României la Olimpiadă'

Comentarii