Mergi direct la conținut »
George Scutaru şi Dan Motreanu, achitaţi definitiv de ICCJ în dosarul de corupţie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > George Scutaru şi Dan Motreanu, achitaţi definitiv de ICCJ în dosarul de corupţie

George Scutaru şi Dan Motreanu, achitaţi definitiv de ICCJ în dosarul de corupţie

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru şi fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Dan Motreanu au fost achitaţi, luni, 10 iunie, definitiv, de instanţa supremă în dosarul în care au fost achitaţi în primă instanţă pentru spălare de bani.

Pe 25 iunie 2018, fostul consilier prezidenţial George Scutaru, fostul deputat Dan Motreanu şi Ana Maria Schaer au fost achitaţi de un complet de trei judecători de la Instanţa supremă într-un dosar de spălare de bani, legat de finanţarea campaniei electorale, potrivit Agerpres.

Potrivit DNA, în anul 2008, preşedintele CJ Buzău Cristinel Bîgiu (denunţător în dosar) a primit 700.000 de euro mită de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, în schimbul acordării sprijinului acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren aflate pe raza municipiului Buzău. Banii ar fi fost împărţiţi cu George Scutaru (deputat şi preşedinte al organizaţiei PNL Buzău la acea vreme), care ar fi primit suma de 170.000 euro, şi Dan Motreanu (secretar general al PNL şi deputat de Călăraşi), care ar fi luat 250.000 de euro, sumele fiind destinate pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale) a candidaţilor PNL.

În acest dosar a mai fost achitată definitiv şi Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale.

Citește și:

Statele Unite, apel către Republica Moldova. „Voința poporului moldovean exprimată prin alegeri trebuie respectată fără ingerință”

Close
Închide
  Close