UPDATE ora 15.07: Potrivit anunțului oficial, 38 de persoane au votat pentru moțiunea lui Dănuț Aelenei, iar pentru cea a lui George Simion au votat 784 de persoane. George Simion a candidat la președinția AUR cu moţiunea „România bogată: creştină şi democrată”, iar deputatul AUR de Constanța, Dănuţ Aelenei, cu moţiunea „Mai multă democraţie”.

„Primul mesaj în calitate de președinte al AUR este către toate etniile din România, către toți etnicii maghiari, romi, lipoveni, tătari, turci, bulgari, sârbi: suntem frații voștri. Ne bucurăm să ridicăm împreună, din propria cenușă, de acum înainte, România. Și ne bazăm pe voi”, a spus George Simion, după ce a fost votat noul lider al AUR.

Cu referire la alegerile prezidențiale din 2024, Simion a precizat că „acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînțeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm țării viitorul președinte, dar asta doar românii o pot face”.

Este foarte important ca noi, cotați cu cele mai mari șanse, să avem candidat în turul II, să alegem persoana cu cea mai mare aplecare la nevoile românilor și cu cele mai mari șanse în al doilea tur de scrutin. De aceea, din 16 mai 2022, vă propun să începem seria de dezbateri prezidențiale cu toți cei care doresc să se înscrie în această competiție și întrunesc criteriile de eligibilitate și minimul de popularitate să pornească în acest drum.

George Simion, după ce a fost ales noul președinte al partidului AUR:
1-aur-congres-simionIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

UPDATE ora 13.20: George Simion a luat cuvântul la microfon, înainte de numărătoarea voturilor. „M-a întrebat presa dacă sunt emoționat, legat de alegerile de astăzi. Legat de alegeri nu sunt emoționat. Sunt emoționat să vorbesc, în schimb, în fața voastră, a atâtor camarazi de luptă și oameni care au făcut ceva pe care sistemul din România nu îl dorea realizat, un partid ca al nostru care să devoaleze toate mizeriile care se întâmplă în cercul puterii”, a spus Simion, în discursul de candidatură.

Și a continuat: „Nu o să vin astăzi în fața voastră să vă întreb dacă vreți să fiu președintele vostru. A mai făcut-o unul în trecut și nu prea a sfârșit bine”.

Sectorul turistic, lovit de taxele propuse de Ministerul Finanțelor de la 1 august. Consultant fiscal: „I-a nenorocit”
Recomandări
Sectorul turistic, lovit de taxele propuse de Ministerul Finanțelor de la 1 august. Consultant fiscal: „I-a nenorocit”

George Simion a făcut referire la fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, care în martie 2018 a adresat această întrebare delegaţilor PSD participanţi la congresul extraordinar al partidului, ținut atunci la Sala Palatului.

„Vă spun că, dacă aș fi în locul vostru, eu nu aș vota ca membru de partid George Simion. Și spun asta cu toată responsabilitatea. Am văzut cum se schimbă oamenii. Am văzut dorința de putere, de funcții și orgoliile și știu ce poate deveni AUR. Există un mare risc ca partidul nostru să devină un monstru cu față umană, normal, cum a fost și democrația din ultimii 32 de ani, o democrație originală, în stil Ion Iliescu, în care chipurile s-au vopsit în democrați și au continuat să jefuiască țara pentru că l-au executat pe comandatul suprem de atunci (n.red. – Nicolae Ceaușescu)”, a completat Simion.

„Eu nu m-aș vota, pentru că partidul nostru nu se va transforma într-un monstru și nu îi va lăsa pe toți să ajungă în acele funcții și partidul să se transforme într-un SRL de resurse umane. M-am înconjurat, din păcate, și nu pot să îi alung, pentru că devin dictator, de oameni care îmi zic că sunt cel mai bun, că trebuie să candidez la alegerile prezidențiale din 2024”, a mai afirmat el, apoi a susținut că nu dorește să candideze la alegerile pentru președinție din 2024.

Klaus Iohannis, prima reacție în cazul acțiunii de kompromat împotriva Emiliei Șercan, după ce jurnalista a dezvăluit plagiatul premierului Ciucă
Recomandări
Klaus Iohannis, prima reacție în cazul acțiunii de kompromat împotriva Emiliei Șercan, după ce jurnalista a dezvăluit plagiatul premierului Ciucă

Dar eu nu vreau să fiu candidatul AUR la prezidențiale, pentru că AUR, prin candidatul pe care îl va sprijini, va trimite pe cineva în turul II împotriva candidatului sistemului. Și vreau să mă asigur de faptul că vom trimite în turul II de alegeri, în 2024, pe omul care câștigă aceste alegeri.

George Simion, la discursul de candidatură de la Palatul Parlamentului:
congres-aur-1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

UPDATE ora 13.15: Dănuț Aelenei, contracandidatul lui George Simion, a spus în discursul de candidatură că „sunt un simplu necunoscut. Chiar și o parte a presei partidului spunea că a venit de la Constanța un cvasinecunoscut care îndrăznește să candideze împotriva lui George Simion”.

„De ce fac asta? Pentru a arăta faptul că partidul AUR este un partid democratic, nu pentru a-l da afară din partid pe George Simion, care este, de fapt, locomotiva acestui partid”, a adăugat Aelenei.

„Am luat decizia pentru a arăta electoratului nostru că democrația este respectată pe deplin în cadrul partidului AUR. Am adunat o echipă, am strâns semnături, am făcut un program de țară, am făcut o moțiune, care din păcate nu au fost transmise pe grupurile noastre de WhatsApp. Nu înțeleg de ce”, a mai spus deputatul AUR de Constanța.

România nu va intra într-un procedeu de austeritate, susține președintele. Care e planul pentru combaterea unei eventuale crize
Recomandări
România nu va intra într-un procedeu de austeritate, susține președintele. Care e planul pentru combaterea unei eventuale crize

UPDATE ora 13:10: Deputatul Dan Tanasă a ieșit din Congres ca sa dea declarații presei, dar jurnaliștii prezenți au anunțat că le vor boicota. Ziariștii au reproșat faptul că sunt ținuți la ușă, fără să poată discuta cu delegații prezenți la Congresul AUR. „Transmitem tot ce se întâmplă acolo live”, s-a apărat deputatul AUR, Dan Tanasă.

UPDATE ora 12.15: Presa nu are acces în sală, potrivit anunțului făcut de AUR, pe grupul de presă, înaintea începerii Congresului.

George Simion a explicat că decizia a fost luată pentru ca totul să iasă perfect. Contracandidatul său, Dănuț Aelenei, a declarat că ziariștii ar trebui lăsați să participe la lucrările Congresului. El a invitat câțiva jurnaliști să-l însoțească în sala unde se desfășoară lucrările, dar au fost opriți la ușă. „Pentru că nu aveți ecuson”, a precizat Horațiu Șerb, membru AUR si patron al unui restaurant din București.

Ziariștii, prezenți în număr mare, și-au exprimat nemulțumirea pentru această situație atipică pentru un congres al unui partid, mai ales că sunt ținuți la distanță considerabilă de locul unde se află delegații AUR.

UPDATE ora 12.00: Congresul AUR a început. Conform desfășurătorului, rezultatele alegerilor vor fi comunicate în jurul orei 15.20, urmate de discursul noului președinte.

program-congres-aur

Știrea inițială | Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) organizează astăzi, 27 martie, între orele 12.00 și 16.00, la Palatul Parlamentului, un Congres extraordinar pentru alegerea noii conduceri a partidului, care acum are doi copreședinți, George Simion și Claudiu Târziu.

La Congresul de la Palatul Parlamentului vor participa 867 de delegaţi cu drept de vot. George Simion candidează pentru funcţia de preşedinte al AUR, avându-l contracandidat pe deputatul AUR de Constanța, Dănuţ Aelenei.

Din echipa lui George Simion fac parte Claudiu Târziu, pentru funcţia de preşedinte CNC, și Sorin Lavric, pentru cea de preşedinte Senat AUR.

Echipa completă cu care candidează George Simion:

Biroul Național de Conducere (BNC):

 • George Simion – Președinte
 • Claudiu Târziu – Președinte CNC
 • Sorin Lavric – Președinte Senat AUR
 • Marius Lulea – Prim-vicepreședinte
 • Cristian David – Secretar general
 • Daniel Biro – Secretar general-adjunct
 • Ramona Lovin – Secretar general-adjunct
 • Adrian Axinia – Vicepreședinte
 • Dan Tanasă – Vicepreședinte
 • Gianina Șerban – Vicepreședinte
 • Raluca Amariei – Vicepreședinte
 • Robert Alecu – Vicepreședinte
 • Valeriu Munteanu – Vicepreședinte
 • Ariadna Cîrligeanu – Membru
 • Darius Pop – Membru
 • Diana Enache – Membru
 • Lucian Pușcașu – Membru
 • Raluca Borta – Membru
 • Sorin Muncaciu – Membru

Echipa completă cu care candidează Dănuț Aelenei:

Biroul Național de Conducere (BNC):

 • Dănuț Aelenei – Președinte
 • Andrei Dîrlău – Președinte CNC
 • Vasile Sârbu – Președinte Senat
 • Nicolae Roman – Secretar general
 • Ionuț Neagu – Prim-vicepreședinte
 • Alexandru Bologa – Vicepreședinte
 • Evdochia Aelenei – Președinte Organizația de Femei
 • Marius Voiculeț – Președinte Organizația de Tineret
 • Andrei Cochior – Președinte Organizația de Pensionari
 • Adrian Popa – Președinte Organizația Diaspora

Contracandidatul lui George Simion: „Sincer, nu am șanse”

Deputatul AUR de Constanța, Dănuț Aelenei, a declarat vineri seară, 25 martie, pentru Libertatea, că a decis să îl contracandideze pe actualul copreședinte George Simion ca să nu se repete situația dinainte de Revoluție, când Nicolae Ceaușescu a candidat singur „la al XIV-lea Congres”.

„Ținând cont de notorietatea domnului Simion, părerea mea sinceră este că nu am șanse”, a recunoscut Aelenei, contracandidatul lui George Simion, pentru Libertatea.

În acest moment, înaintea Congresului, AUR are doi copreşedinţi, George Simion şi Claudiu Târziu.

Urmărește-ne pe Google News
Un străin mutat la Galați a rămas șocat de un nărav al românilor: „Am văzut la voi o chestie care mă uluiește”
GSP.RO
Un străin mutat la Galați a rămas șocat de un nărav al românilor: „Am văzut la voi o chestie care mă uluiește”
Elena Udrea, mesaj VIOLENT din închisoare. Anunțul ȘOC, ce răsturnare de situație!
Playtech.ro
Elena Udrea, mesaj VIOLENT din închisoare. Anunțul ȘOC, ce răsturnare de situație!
Păţaniile patronilor români care angajează migranţi din India, Pakistan sau Bangladesh
Observatornews.ro
Păţaniile patronilor români care angajează migranţi din India, Pakistan sau Bangladesh
Horoscop 6 iulie 2022. Balanțele se simt vizate de săgețile otrăvite ale unor personaje cu care se intersectează uneori
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2022. Balanțele se simt vizate de săgețile otrăvite ale unor personaje cu care se intersectează uneori
Lovitură pentru fumători, de la 1 august
Știrileprotv.ro
Lovitură pentru fumători, de la 1 august
Ministrul Sportului, Eduard Novak, a provocat încă un scandal! A greşit faţă de un sportiv român şi a încercat să se scoată: "Mama lui va înţelege"
Orangesport.ro
Ministrul Sportului, Eduard Novak, a provocat încă un scandal! A greşit faţă de un sportiv român şi a încercat să se scoată: "Mama lui va înţelege"
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
PUBLICITATE
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea
PUBLICITATE
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea

Nici un comentariu.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

regulile comunitatii