George W. Bush a reacționat marți, în a opta zi de proteste declanșate de moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare, în custodia poliției din Minneapolis, pentru a deplânge tragicul incident.

“Rămâne un eşec şocant faptul că mulţi afro-americani, în special tineri, sunt hărţuiţi şi ameninţaţi în propria ţară”, a scris fostul preşedinte american, potrivit Agerpres.

“Această tragedie, care face parte dintr-o serie lungă de tragedii similare, ridică o întrebare de neevitat: cum să punem capăt rasismului sistemic în societatea noastră?”, se întreabă fostul preşedinte american.

“Este timpul ca America să examineze eşecurile noastre tragice”, a subliniat George W. Bush.

Deşi nu menţionează numele preşedintelui SUA, Donald Trump, fostul preşedinte republican a insistat mult asupra necesităţii de a asculta “vocile celor care suferă”.

“Cei care încearcă să reducă la tăcere aceste voci nu înţeleg sensul Americii”, scrie el, subliniind necesitatea imperativă de a da dovadă de empatie.

Actualul lider de la Casa Albă, scrie CNN, a adoptat un discurs dur împotriva protestatarilor și a fost criticat pentru atitudinea care a alimentat tensiunile rasiale și furia protestatarilor.

“Eroii Americii, de la Frederick Douglass la Harriet Tubman, Abraham Lincoln sau Martin Luther King jr sunt eroi ai unităţii”, a insistat fostul preşedinte american George W. Bush.

Citeşte şi:

“Alertă ridicată”: 1.600 de militari activi au sosit lângă Washington, după ce Trump i-a amenințat pe protestatari cu mobilizarea armatei

Intenția lui Trump de a scoate armata împotriva manifestanților stârnește temeri la Pentagon și furie în opoziție: “Sunt cuvintele unui dictator”

Cum a apărut de nicăieri proiectul Jandarmeriei prin care se voia să fie interzisă acoperirea feței la proteste: IGJR a vrut să deturneze o iniţiativă a ONG-urilor

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI